ZUS czy OFE ? A kogo to farfoclu obchodzi? I tak żaden z was nie dożyje, bo prędzej z głodu umrze

Czyli rozumiem, że Twoja emerytura też Cię nie obchodzi podobnie jak Twoje ciężko zarabiane na nią pieniądze?
A właściwie to o czym my tu mówimy - Wy niemcy pewnie nie macie czegoś takiego jak ZUS-y-SRUS-y i jesteście w sedesie z bakelitu przeszczęśliwi!

A wracając do tamtego, to krzyż powinien wisieć w kościele, a nie w sejmie, bo i równie dobrze można tam powiesić swastyke, tęczę peedalską lub plakat Majkela Dżeksona. Kto jak lubi i bez wyjątków.
Tylko, że Majkel Dżekson nie był założycielem naszego państwa, swastyka też się nigdy w naszą tradycję nie wpisała(za młody symbol jak na czas od jakiego istniejemy), a to przecież na naszą tradycję się powołują obrońcy tego krzyża.

Enyłej mnie jak to już mówiłem 1000 500 100 900 razy mnie to wisi. Dla mnie mógłby tam wisieć nawet kalendarz z gołą babą a ja i tak pewnie dalej byłbym zbyt zajęty poszukiwaniem pracy, ustawicznym kształceniem i kombinowaniem co by tu do garnka włożyć lub za co wyprawić święta.