Tomasz napisał(a):Propaganda jest po obu stronach: mediów (zarówno tych prawicowych, lewicowych, liberalnych itp.)
No tak, tylko zwróć uwagę kto jest za Komorem (i to jawnie, na granicy z bezczelną prostacką indoktrynacją, bezpośrednim i pozbawionym skrępowania opluwaniem gównem i jadem Dudy) -TVN, TVP, wybiórcza, polityka, newsweek - w sumie cała "śmietanka" polskiej informacji.
Pozostałe ogólnopolskie media (Polsat, stacje radiowe, większość poważnej i niepoważnej prasy) - starają się zachować zdrowy umiar bądź nieznacznie przechylają się ku jednej lub drugiej stronie.
A kto jest tak ostro za Dudą? Niezależna i "Nasz Dziennik", czyli raczej niszowe organizacje, które przekonują i tak tych przekonanych.
To, że Duda ma szanse pół/pół z Komorem to i tak olbrzymi sukces środowisk PiSowskich, bo wszystkie Lisy, Olejniki i Michniki tego świata sprzysięgły się przeciwko niemu okrutnie.
Więcej nawet: wielu jest aktorów, sportowców, piosenkarzy i celebrytów, którzy mówią głośno "głosuję na Komora". Duda takiego wsparcia nie ma. Ja wiem, że u inteligentnego człowieka to, na kogo głosuje jakiś Karolak, Gajos czy Otylia nie ma żadnego znaczenia. Wszystko wskazuje jednak na to, że ludzie, dla których to jakieś znaczenie ma jednak istnieją.
I nie, nie głosuję na Dudę dlatego, że jestem jakimś jego fanem - dość daleko mi od niego, ale jestem na tyle zmęczony Komorem i PO, że z może nie z przyjemnością, ale z chęci zmiany - jakiejkolwiek, byle zmiany - poprę kandydata spoza układu okrągłostołowego.