Bizon napisał(a): genialne(cenzura wulgaryzmów jest dość żałosna btw)

The Flaming Lips - The Flaming Lips and Stardeath and White Dwarfs With Henry Rollins and Peaches Doing The Dark Side of the Moon

kater napisał(a):1. Kulka i Kucz - Sleepwalk

Gnietek napisał(a):W poprzedniej edycji dałem parę punktów solowej Kulce (to te "Hat Rabbit", nie?), ale teraz już kompletnie nie pamiętam, co na tym albumie było. W sumie gdybym nie miał pojutrze poprawki, to bym pewnie sobie posłuchał trochę.

Faraday napisał(a):10. Stachursky - 2009

Arsen napisał(a):Jak były wybierane kawałki do głosowania na best of 2000-2009? Po 5 najlepszych z roku + 1 remis (sumarycznie jest 51)?

kater napisał(a):中村正人 - Sonic the Hedgehog 1 & 2 Soundtrack

Gnietek napisał(a):
3. Logic Mess - Element of the Grid
Młodzi progrockowcy z Torunia, którzy odwalili naprawdę kawał dobrej roboty. Ich wokalista ma zaskakująco mocny i ostry jak na ten gatunek głos. Potrafią zabrzmieć łagodnie i mocno. Raz kojarzą mi się z Riverside (i nie czuję, żeby byli od nich gorsi), a raz z Iced Earth. Porwali się na pełen treści concept album i dali sobie z nim radę - ta opowiedziano historię z jakiejś totalitarnej, futurystycznej krany, że nie odbiło się to negatywnie na muzyce. Wiele się dzieje i całość trzyma się kupy. Szkoda, że są bardzo słabo znani.

Gnietek napisał(a):Bizon napisał(a):nie wiem jakim cudem nie mozecie dyszki zebrac z tych rocznikow. masa genialne plyt wychodzi.
Takim zapewne, że klasykę rocka łatwo jest poznać. Ludzie raczej są zgodni, co się do niej zalicza. W ostatnich latach płyty rockowe ani nie są tak dobrze rozreklamowane, ani nie ma ich tak mało, jak niegdyś, przez co trudno się w nich połapać. Ergo: poznawanie starego rocka jest łatwiejsze.A ja osobiście po prostu nie lubię współczesnego brzmienia, więc poświęcam tylko minimum czasu na poznawanie czegoś nowego.

Gnietek napisał(a):jedynego koncertu Queen za Żelazną Kurtyną

Dundersztyc19 napisał(a):Gnietek napisał(a):jedynego koncertu Queen za Żelazną Kurtyną
Nie, za Drewnianą Kurtyną to Queen zagrał kilka koncertów w Jugosławii. Węgry były kapitalistyczne jak i Polska.

Mumin napisał(a):NAJLEPSZE PŁYTY 2010
2. Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy - 44

whoatemydinner napisał(a):Mumin napisał(a):NAJLEPSZE PŁYTY 2010
2. Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy - 44
;_;

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość