Mefju napisał(a):Gliniarz z Beverly Hills - (...) No i ten epicki motyw muzyczny, który zna chyba każde dziecko, a który 20 lat później został bezczelnie sprofanowany przez jakąś bałnsującą żabę...
8. Niekończąca Się Opowieść - bo soundtrack, bo niesamowite baśniowe motywy... no jak się w to nie wciągnąć?
Taki genialne rocznik, a frekwencja taka beznadziejna, co z Wami?

Xavi napisał(a):No i Pogromcy Duchów wygrali przez to w roku Amadeusza chociażby, wam się już nie chceMefju, serio jeszcze nie widziałeś jako fan Lotu chociażby? To inne filmy, ale jednak drugi najlepszy film Formana i arcydzieło praktycznie.

no nie gadaj, że Powrotu do Przyszłości nie znasz!![]()
Co, w dzieciństwie miałeś szlaban na telewizor?

Gnietek napisał(a):A "Powrót do przyszłości" [...] ale z drugiej strony mam przeczucie, że to film z rodzaju tych, które po latach się nie bronią.

Gnietek napisał(a):Jeśli ktoś nie wie nic o PRL-u

Gnietek napisał(a):Chodzi mi o co innego - że twór państwowy o nazwie Polska Rzeczpospolita Ludowa nie istniał. Jestem szczerze ciekaw, jak można uargumentować taką tezę, skoro było to państwo uznawane przez inne państwa i wydające obowiązujące akty prawne. Nie wiem, jakie mogą być inne wyznaczniki istnienia państwa. To, że władze PRL zostały powołane wbrew obowiązującej wcześniej konstytucji, jest słabym argumentem. Na dobrą sprawę trzeba by uznać, że nie istniała żadna władza powstała w wyniku zamachu stanu czy innego przewrotu - więc nie istniało choćby I Cesarstwo Napoleona. Kit, że podbiło większość Europy, nie istniało. :p Władze PRL sprawowały też faktyczną władzę nad swoim terytorium (mimo że musiały się uginać wobec żądań radzieckich, zawsze istniała pewna autonomia).

Michalzbiku95 napisał(a):6.Asterix kontra Cezar - Asterix zassze spoko

Gnietek napisał(a):Michalzbiku95 napisał(a):6.Asterix kontra Cezar - Asterix zassze spoko
A na "Asterixa w Brytanii" w obecnym roczniku nie głosujesz...

Michalzbiku95 napisał(a):6.Kosmiczne jaja - pewnie znajdzie się na liście Mefju lub Gnietka xD
MCwalter01 napisał(a):6. Harry Angel - (...) Świetnie spisał się też Mickey Rourke, dla którego był to bardzo dobry okres w karierze.
Mefju napisał(a):1. Kingsajz - Kto farfoclu gada że przereklamowany? Przereklamowany to jest Kiler i może ewentualnie Seksmisja, ale nie to!No Machulski znany jest z tworzenia filmów oderwanych od rzeczywistości na przeróżne sposoby, ale tu już normalnie przeszedł sam siebie! xD

Mefju o Cinema Paradiso napisał(a): Muszę koniecznie odświeżyć sobie ten film bo już niewiele niestety po 11 latach pamiętam z tych głupot, a głównie to że długo po wyjściu z kina nie mogłem przestać się śmiać.

Mefju napisał(a):Czy w związku z dzisiejszą smutną wiadomością wygra w tym roczniku "Stowarzyszenie Umarłych Poetów"?
Sam się zastanawiam czy ze względu na obecne okoliczności tego nie obejrzeć...

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość