Ranking Najlepszych Filmów - ONANIZACYJNY

Wszystkie inne gry i zabawy nie wchodzące w działy powyżej.

Re: Ranking Najlepszych Filmów - ONANIZACYJNY

Postprzez Mefju » 11 gru 2014, o 02:35

Za nie danie pełnego tygodnia możecie podziękować shamarowi który przetrzymywał mnie ze swoją listą(a raczej miejscem na listę) Bóg wie ile. To była sytuacja awaryjna i już parę takich było ale dla mnie to jeszcze nie powód żeby na stałe zmieniać terminy podsumowań.
Zresztą terminy podsumowań są przeze mnie podawane w podpisie więc nie trudno je zauważyć dlatego prosiłbym się ich trzymać. Oczywiście jeżeli po deadlinie dalej mnie nie ma z podsumowaniem to zawsze moźna wykorzystać ten moment by jeszcze dosłać na szybko listę, no ale w momencie jak już zasiadam do podsumowania i listy dalej nie ma no to cóż. Miałeś po prostu zwykłego pecha muminie.

Poza tym muminie chyba musiałeś w momencie wysyłania posta zostać poinformowany, że "przynajmniej jeden post został już dopisany w tym wątku"(skąd my to znamy? :D). Jakbym to ja chcąc wysłać podsumowanie został poinformowany o jeszcze jednej liście w międzyczasie(swoją drogą tak się stało gdy wysyłałem własną listę) to bym ją uwzględnił i gotów byłbym przeliczyć wszystko jeszcze raz, no a tak to... no niestety w tym wypadku nie mogę w żaden sposób pomóc.
Guess who! Guess who wrote it about queenvision yet in November 2013:
"A mnie nigdy nie ciągnęło żeby się tym choć trochę zainteresować."
Obrazek
Mefju
William the Conqueror
William the Conqueror

Podziękował(a): 0 raz
Podziękowano mu/jej: 0 raz
Członek PFQ: TAK

Postprzez Mefju » 11 gru 2014, o 02:43

Gnietek napisał(a):A skoro już Dundersztyc poruszył kwestię "Kill Billa", to przyszło mi do głowy pytanie do Mefju:
Jak będzie z dwiema częściami "Grindhouse", czyli "Death Proof" i "Planet Terror"? To w sumie oddzielne filmy pełnometrażowe, nie tylko fabułę mają zupełnie różną, ale i nawet innych reżyserów, ale ze względu na konwencję (naśladowanie zwyczaju znanego z taniego kina samochodowego, w którym za jeden bilet oglądało się od razu dwa filmy przedzielone reklamami.Będziemy głosować na nie razem czy oddzielnie?

Ciężko mi się wypowiadać jako że żadnego z tych filmów nie widziałem, ale odnośnie Kill Billa to będą one liczone oddzielnie jako że w poprzedniej edycji zabawy też tak było, no a poza tym za zeszły rocznik policzyliśmy tylko jedną część. W przypadku pozostałych filmów to będę musiał zajrzeć na filmweba ale raczej policzę je oddzielnie.
Podobna sytuacja będzie się miała jeszcze z ostatnią częścią Harry'ego Pottera która została podzielona na 2 filmy. I one też będą liczone osobno.
Obrazek
Mefju
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Gnietek » 13 gru 2014, o 12:30

mumin_king napisał(a):1. Wesele - cudowny, wszystkie przywary w jednym. Oglądając pierwszy raz śmiałem się do rozpuku. Chyba jest to też jedyny film Smarzowskiego, w którym nie do końca wiadomo o co chodzi. Kto jebnął Wojnarowi?

Zależy o co chodzi. :wink: Jeśli o to, dlaczego pod koniec filmu Wojnar chodzi z zakrwawionym czerepem, to wydawało mi się, że dostał czymś, co jego żona wyrzucała z balkonu, gdy on stał pod balkonem. Ale nie jest to wyraźnie pokazane.
Natomiast jeśli chodzi o to, kto mu jebnął kasę :wink: , to też znowu przypuszczam, że Maciek Stuhr z córką Wojnara, bo przecież cała reszta była do rana na weselu i Wojnar przyglądał się ich butom. Ale to trzeba by sprawdzić, czy podczas łapania pociągu Stuhr ma oba buty. :wink:

Garfield - nie ma to jak zjebać najlepszego kota, którego polubiłem

Ano. Obejrzałem tylko około połowę i miałem dość. Co gorsza, wszyscy moi koledzy z klasy rajcowali się strasznie tym filmem i ciągle opowiadali sobie dowcipy z niego. Nie miałem wtedy z nimi o czym gadać. Bo i jaki sens tłumaczyć, że był kiedyś taki serial, że były kiedyś komiksy, od których ten film nieudolnie odcina kupony?
Wszyscy jesteśmy jak worki kartofli: czy chcemy, czy nie, i tak nas wrzucą do piwnicy. :(
Gnietek
Leroy Brown
Leroy Brown

Postprzez mumin_king » 14 gru 2014, o 01:55

Gnietek napisał(a):
mumin_king napisał(a):1. Wesele - cudowny, wszystkie przywary w jednym. Oglądając pierwszy raz śmiałem się do rozpuku. Chyba jest to też jedyny film Smarzowskiego, w którym nie do końca wiadomo o co chodzi. Kto jebnął Wojnarowi?

Zależy o co chodzi. :wink: Jeśli o to, dlaczego pod koniec filmu Wojnar chodzi z zakrwawionym czerepem, to wydawało mi się, że dostał czymś, co jego żona wyrzucała z balkonu, gdy on stał pod balkonem. Ale nie jest to wyraźnie pokazane.
Natomiast jeśli chodzi o to, kto mu jebnął kasę :wink: , to też znowu przypuszczam, że Maciek Stuhr z córką Wojnara, bo przecież cała reszta była do rana na weselu i Wojnar przyglądał się ich butom. Ale to trzeba by sprawdzić, czy podczas łapania pociągu Stuhr ma oba buty. :wink:

no nie wiem, znaczy całkiem możliwe. Ale też może to Mundek, przecież jego już na weselu nie było to nie wiadomo czy miał oba buty. Albo kolega szwagra przyfilował czy coś.
wg Matteya - bardzo sprytne ALTER EGO.
Zwycięzca Queenwizji - grudzień 2012
mumin_king
William the Conqueror
William the Conqueror

Zdjęcia: 1

Postprzez NAR » 14 gru 2014, o 23:25

Na tym polega cała zabawa, żeby nie było wiadomo kto "jebnął". Ten sam motyw co ze słynną walizką Pulp Fiction.
NAR
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez mumin_king » 14 gru 2014, o 23:50

no łał

Problem mój z tym jest taki, że pozostałe filmy Smarzowskiego już tak zagmatwane nie są. Rodzi się stąd pytanie, czy celowo niedopowiedział czy po prostu gdzieś jest to podane na tacy.
mumin_king
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Mefju » 24 gru 2014, o 03:41

UWAGA!!!

Bieżący rocznik - 2006 - będzie miał swoje podsumowanie wyjątkowo nieco wcześniej, tzn. normalnie we wtorek jak co tydzień, ale we wcześniejszych godzinach! Chodzi o to, że w najbliższy wtorek, 30 grudnia wieczorem będę w podróży i prawdopodobnie nie będę miał neta przez kolejne 3 dni(tzn. mieć to pewnie będę miał, ale raczej na 90% nie będę miał czasu by z niego skorzystać), dlatego planuję zrobić podsumowanie rocznika 2006 i puszczenie rocznika 2007 gdzieś w godzinach wczesnopopołudniowych, powiedzmy między 15 a 17, ale nie jestem jeszcze pewien na 100%. W każdym razie prosiłbym abyście mieli to na uwadze i nie odkładali wysyłania list na ostatnią chwilę, żeby nie było później przykrych niespodzianek, że nie informowałem, czy coś.

To wszystko. Dziękuję za uwagę.
<powiedział Mefju i poszedł na wódę i dziwki>
Obrazek
Mefju
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Gnietek » 26 gru 2014, o 15:52

@Dundersztyc: Czyżbyś znowu zapomniał o produkcjach ZF Skurcz? :wink: Akurat w 2006 r. powstały dwie najsłynniejsze.

Mefju napisał(a):3. Wallace & Gromit: Klątwa Królika - Gnietek taki niby fan Wallace'a i Gromita i nic nie wspomina o tym filmie? :lol:

Jestem niemal pewien, że ty napisałeś gdzieś, już dawno temu, iż widziałeś Wallace i Gromita od czwartej części (czyli od "Klątwy królika" właśnie"), na co ja odparłem, że w takim razie widziałeś te, których ja nie widziałem. :wink: Poza tym nadmieniłem też kiedyś, że w mniej więcej 1999 r. obraziłem się na filmy animowane i w ogóle ich potem nie oglądałem. :lol: Wprawdzie obraza mi już przeszła, ale i tak wiele w ostatnim czasie nie nadrobiłem.
Ostatnio edytowano 26 gru 2014, o 15:58 przez Gnietek, łącznie edytowano 1 raz
Wszyscy jesteśmy jak worki kartofli: czy chcemy, czy nie, i tak nas wrzucą do piwnicy. :(
Gnietek
Leroy Brown
Leroy Brown

Postprzez Mefju » 26 gru 2014, o 15:55

Gnietek a czyżbyś Ty zapomniał o Wallace'u i Gromicie w 2005? :D
Obrazek
Mefju
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Dundersztyc19 » 26 gru 2014, o 15:57

Gnietek napisał(a):@Dundersztyc: Czyżbyś znowu zapomniał o produkcjach ZF Skurcz? :wink: Akurat w 2006 r. powstały dwie najsłynniejsze.

Nic nie zapomniałem. Po prostu ich nie oglądałem. Jedynie, co widziałem, to właśnie "Bułgarski pościkk" i inne te starsze, krótsze filmiki.
Ostatnio edytowano 26 gru 2014, o 16:08 przez Dundersztyc19, łącznie edytowano 1 raz
http://www.survio.com/survey/w/I9A2D9A6B6X9E9I3A">Zagospodarowanie turystyczne województwa podkarpackiego
Dundersztyc19
Fairy King
Fairy King

Członek PFQ: NIE

Postprzez Gnietek » 26 gru 2014, o 16:01

Nie zapominam o niczym, jak Kriss de Valnor. :P
Gnietek
Leroy Brown
Leroy Brown

Postprzez Mefju » 30 gru 2014, o 17:30

Dziękuję wszystkim za stawienie się o czasie z poprzednim notowaniem i jeszcze raz przepraszam za niedogodności.

Ale jednocześnie informuję, że od notowania rocznika 2006 podsumowania poszczególnych roczników w pierwszym poście tematu nie będą już miały odnośników do swoich notowań, ponieważ dostałem komunikat, że w jednym poście można zamieścić maksymalnie jedynie 50 linków. (sic!) Nie pozostaje mi powiedzieć nic innego jak "Thanks daga!".
Obrazek
Mefju
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Mefju » 7 sty 2015, o 01:02

Właśnie minął dziś równy rok od startu tej zabawy(choć w zasadzie to powinno to być jutro bo pierwsza lista pierwszego notowania wpłynęła dopiero dzień po jego otwarciu :P). Przy okazji oznacza to, że powoli zabawa ta zmierza ku końcowi, w związku z czym mam dla Was garść ogłoszeń parafialnych:

1. Ostatnim rocznikiem, który będzie miał swoje notowanie będzie rok 2014 i odbędzie się ono w dniach 24 lutego-3 marca. Rok 2015 nie zostanie włączony do zabawy, gdyż będzie jeszcze za krótko trwał w momencie gdy notowanie rocznika 2014 dobiegnie końca. Nie widzę też sensu łączenia dwóch roczników w jeden wedle koncepcji która zrodziła się już w poprzedniej edycji zabawy, ale została ona odrzucona(imo całkiem słusznie). Na filmy z roku 2015 będzie jednak można głosować w notowaniu wszechczasów bez ograniczeń, ale o tym szerzej powiem za chwilę.

2. Po notowaniu ostatniego pełnego rocznika planuję następująco:
- Podsumowanie półmetku dekady: 2010-2014
- Podsumowanie lat 1920-2014, ale wyłącznie z filmami które awansowały do dziesiątek poszczególnych dekad(a będzie ich łącznie 9 pół co da nam aż 95 filmów do wyboru + te ex aequo z ostatnich miejsc). Wyjątkiem w notowaniach dekadowych były lata 50-te które jako jedyne nie miały swojego całościowego podsumowania, a jedynie połówkowe, ale na szczęście wybrnęliśmy z tego jakiś czas temu w jednej z ankiet i zgodnie z jej wynikami weźmiemy do podsumowania po 5 najlepszych filmów z każdej z połówek
- Podsumowanie wszechczasów bez ograniczeń, gdzie jak już wspomniałem będzie można głosować na filmy z roku 2015. UWAGA!!! Wyjątkowo nie będzie w tym notowaniu możliwości głosowania na filmy krótkometrażowe!!! Za dużo w historii kinematografii powstało takich filmów żeby je łączyć i zestawiać z pełnometrażówkami, więc nie widzę w ogóle sensu takiego rozwiązania.

3. Po tygodniach, a nawet miesiącach przemyśleń stwierdziłem, że jednak nie będę robił notowań tematycznych/gatunkowych, które rzekomo obiecałem na początku zeszłego roku. Gatunków jest tyle, że zwyczajnie szkoda z tym zachodu, a i boję się, że frekwencja nie dopisze. Poza tym nie oszukujmy się - cytując forumowego klasyka - mnie się już nie chce. Ta zabawa będzie trwać już i tak zbyt długo żeby jeszcze bardziej ją przeciągać. Planuję zrobić jedynie notowanie na Najlepszy Film Polski, które myślę, że ma największe szanse powodzenia spośród wszystkich tematycznych jakie można wymyślić. Planuję wcisnąć to notowanie pomiędzy dwa poszczególne notowania wszechczasów, tj. byłby to termin 17-24 marca.

4. Zabawa dobiegła by końca w dniu 31 marca. Jeśli jednak zależy Wam na kontynuowaniu zabawy z notowaniami tematycznymi to będziecie musieli sobie znaleźć nowego prowadzącego, bo ja niestety wysiadam.

To tyle z ogłoszeń. Dziękuję za uwagę oraz za wspólnie spędzony rok i życzę miłego dalszego ciągu zabawy. :)
Obrazek
Mefju
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Mefju » 11 sty 2015, o 17:16

Pojutrze zmiana rocznika, a tu tylko jedna lista??

Moja jak coś najprawdopodobniej jutro wieczorem.
Obrazek
Mefju
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Mefju » 12 sty 2015, o 10:37

No do roboty, panienki! :P
Podsumowanie się samo z niczego nie zrobi!
Obrazek
Mefju
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez shamar » 12 sty 2015, o 14:18

Może wygra wreszcie coś, co uznam za godne wygrania
shamar
Fairy King
Fairy King

Zdjęcia: 0

Postprzez Mefju » 12 sty 2015, o 14:57

Przy jednej jak na razie liście to nawet nie ma co wygrać. :P Nawet z moją(która pojawi się prawdopodobnie dziś wieczorem) niewiele się tu zmieni jeśli powrzucam zupełnie co innego. :P
Obrazek
Mefju
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Michalzbiku95 » 12 sty 2015, o 15:30

moja już poszła. Panowie głosujcie, bo rocznik nawet niezły :P
Nagroda "Tomisiępodobatomniejoznowucośfajnego 2010"
Michalzbiku95
Fairy King
Fairy King

Członek PFQ: NIE

Postprzez Mefju » 12 sty 2015, o 19:16

OberstPrymas napisał(a):1. Mroczny Rycerz
2. Lektor
3. Madagaskar 2
4. Asterix na olimpiadzie
5. Indiana Jones i Królestwo Kryształowej Czaszki

Więcej niż NAR, yeah.

Ale mniej niż ja! :P I nie masz WALL-E'ego! Srutututu
Obrazek
Mefju
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Gnietek » 12 sty 2015, o 21:37

5. Mamma Mia! - Czyli ABBA w wakacyjnych klimatach, po prostu.

Kiedy ten film był w kinach, cierpiałem niemiłosiernie, bo wszędzie leciały covery hitów ABBY w wersji musicalowej. Rany, przecież one brzmiały tragicznie - sztywniacko, przesadnie teatralnie...
Swoją drogą, to jest ABBA w wakacyjnych klimatach - https://www.youtube.com/watch?v=8foKUo6g02U :wink:
Gnietek
Leroy Brown
Leroy Brown

Postprzez NAR » 13 sty 2015, o 01:16

Gnietek narzeka co chwilę, że Hollywood taki słaby, pusty i BEZ GŁĘBI, a wrzuca na pierwsze miejsce Nolana, by potem dać jeszcze Lejdis i Vicky Cristina Barcelona :D
NAR
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Xavi » 13 sty 2015, o 01:47

Plus rzucając jakieś Pasje i inne Egzorcyzmy Emily Rose (czyli najprostsze hollyłódzkie chwyty) gnojąc inne filmy, które jakkolwiek próbują się jeszcze z tej amerykańskości wyodrębnić :P

Nie mogło nie być mojej listy !1one
Obrazek
Xavi
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez shamar » 13 sty 2015, o 14:07

Mefju napisał(a):
OberstPrymas napisał(a):1. Mroczny Rycerz
2. Lektor
3. Madagaskar 2
4. Asterix na olimpiadzie
5. Indiana Jones i Królestwo Kryształowej Czaszki

Więcej niż NAR, yeah.

Ale mniej niż ja! :P I nie masz WALL-E'ego! Srutututu

1. Mroczny Lektor
2. Asterix i Królestwo Kryształowej Czaszki
3. Indiana Jones na olimpiadzie
4. Rycerz WALL-E'ego 2

:P
shamar
Fairy King
Fairy King

Postprzez NAR » 13 sty 2015, o 16:50

Xavi i Atrus przypomnieli mi o kilku fajnych filmach, to dorzuciłem. Ten Kauffman tak trochę na siłę, ale niech już będzie.
NAR
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez mumin_king » 13 sty 2015, o 17:01

NAR napisał(a):Xavi i Atrus przypomnieli mi o kilku fajnych filmach, to dorzuciłem. Ten Kauffman tak trochę na siłę, ale niech już będzie.

dobra, dobra

po prostu chciałeś zobaczyć czy ekskluzywne grona też fapią do tych filmów, nas nie oszukasz
mumin_king
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Xavi » 13 sty 2015, o 23:10

Nar nawet złe nazwisko Kaufmana za mną powtórzył :P Tacy z nas jego fani.
Obrazek
Xavi
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Mefju » 14 sty 2015, o 00:18

Dobra, mógłbym zacząć robić podsumowanie już teraz ale poczekam jeszcze na spóźnialskich. Dundersztyc już jest, nie wiem co z McWalterem i Faraday'em, ale ten pierwszy nie opuścił jeszcze żadnego notowania więc myślę, że warto jeszcze trochę poczekać, no więc spodziewajcie się podsumowania tradycyjnie gdzieś o jakiejś 2-3 w nocy, może wcześniej, ale nie obiecuję. :P
Obrazek
Mefju
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez mumin_king » 14 sty 2015, o 00:40

TO NIESPRAWIEDLIWE! NA MNIE NIE CZEKAŁEŚ!
mumin_king
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Mefju » 14 sty 2015, o 01:37

No w sumie racja. :P No to spłyń z lodami ich i bawimy się dalej bez nich! :twisted:
Obrazek
Mefju
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez shamar » 14 sty 2015, o 14:27

Nie wstawiam zazwyczaj na listy filmów, z ocenami poniżej 7/10 (choć patrząc na niektóre - oceniłem je zbyt wysoko)
shamar
Fairy King
Fairy King

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pozostałe zabawy