Anunaki napisał(a):kater napisał(a):btw, czy ja dobrze kojarzę, że większość materiału to ta płyta Ricka, której nie zdążył wydać i Gilmour miał się tym zająć, a teraz wydaje to pod szyldem Pink Floyd, ponieważ pieniądze?
Źle kojarzysz. "Punktem wyjścia była dla nas muzyka skomponowana w 1993 roku, w czasie sesji do płyty »The Division Bell«. Przesłuchaliśmy ponad 20 godzin materiału, który nagraliśmy we trzech, wybierając to, nad czym chcemy pracować dalej. Przez ostatni rok dodaliśmy trochę nowych fragmentów, ponownie zarejestrowaliśmy inne, po czym zaprzęgliśmy do pracy nowe technologie, aby otrzymać album Pink Floyd godny XXI wieku. Ricka już nie ma, nie będzie mógł już z nami nagrywać. Dlatego uznaliśmy, że dobrze by było, żeby te nowe wersje ujrzały światło dzienne" – mówił David Gilmour. "To nasz hold dla Ricka. Dobry sposób pokazania, co zrobił dla Pink Floyd, jak ważną był postacią dla zespołu" – dodawał Nick Mason.
Anunaki napisał(a):Bawi mnie ocenianie płyty po okładce (notabene pasującej wg mnie do koncepcji tej płyty i jej przekazu), a już rock katolicki pozostawię bez komentarza.

whoatemydinner napisał(a): czy nawet ta przysłowiowa krowa - te okładki są praktycznie małymi dziełami designu, czymś więcej niż tylko byle co na wierzch żeby sprzedać płytę

The Final Cut też nisko z racji, że ja to traktuję bardziej jako solowego Watersa a nie pełnoprawne PF i odbiło się to też na okładkach.

Atrus napisał(a):Akurat okładka A Saucerful of Secrets jest w porządku, pasuje do muzyki na płycie. A niech stracę, ranking okładek:
1. Animals
2. The Dark Side of the Moon
3. Ummagumma
4. The Wall
5. A Momentary Lapse of Reason
6. The Final Cut
7. Atom Heart Mother
8. Wish You Were Here
9. The Division Bell
10. More
11. Meddle
12. A Saucerful of Secrets
13. Obscured by Clouds
14. The Piper at the Gates of Dawn
...
(przepaść)
...
15,000. The Endless River

OberstPrymas napisał(a):Audio 2 to nic szczególnego (muzyka tła w reklamie, taki poziom.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości