Zacznę. Przedfanklubowa (chodzi o oficjalny fanklub) korespondencja i biogramy członków zespołu (1973 - 1974):
Pierwszy list
Biogram Freddiego i Briana (1973)
Biogram Rogera i Diakona
Daty koncertów z 1974 r. (Trident)
List do Chrisa

... grając na basieGitarowe partie Bijou skomponował Freddie.

qwertyasdfgh napisał(a):To może ja zarzucę wczesną tracklistę The Works wygrzebaną w domu Petera Freestone, była na poprzednim forum ale jakby ktoś przeoczył.. Znaleziono tylko pudełko z opisem, podobno kasety nie było w środku. Widziałem też zdjęcie (z wystawy Petera Hince). Prosiłbym bardzo o nie gdyby ktoś przypadkiem sobie zachował na komputerze
Tear It Up
Whipping Boy
I Want To Break Free
Machines
Man On Fire
Take Another Little Piece Of My Heart
Hard Life
Your Heart Again
Radio Caca
Hammer To Fall
Keep Passing The Open Windows
Man Made Paradise
Na album nagrano też takie rzeczy jak There must be more...., Killing Time i Love Kills (podobno są 2 piosenki o tym tytule, jedna Fredowa i inna Rogerowa, której nie dane nam było słyszeć do tej pory).

Iskierka napisał(a):Ciekawostką jest to że Red Special został wykonany samoręcznie przez Briana.

aber napisał(a):Iskierka napisał(a):Ciekawostką jest to że Red Special został wykonany samoręcznie przez Briana.
można źródło?

mike napisał(a):aber napisał(a):Iskierka napisał(a):Ciekawostką jest to że Red Special został wykonany samoręcznie przez Briana.
można źródło?
http://www.performing-musician.com/pm/d ... ay_011.jpg -> Tu widać jak skleja gryf z korpusem!

Rysiu napisał(a):Wiem, że fanom Queen ciężko jest zaimponować czymś nowym (dobry przykład dała Iskierka, która chciała zabłysnąć, a wyszła tylko mała iskierka). Ale zaryzykuję - monety sześciopensowe wybite przez mennicę specjalnie dla Briana, który po wycofaniu normalnych sześciopensówek nie miał już czym grać:
[ Obrazek ] [ Obrazek ]

All of Queen’s solo production groups are named after birds.
Freddie - Goose Productions
Roger - Nightjar Productions
John - Goldfinch Productions
Brian - Duck Productions

Powrót do You Take My Breath Away
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości