QueenWizja - THE END 06.07.2015 FIN

czyli nie samym Queen człowiek żyje...

Re: QueenWizja XLIX - żale 19.04 GODZ. 23:59

Postprzez Arsen » 10 kwi 2015, o 22:19

Zróbmy 50-tą bez zasad.
Arsen
Tree Man
Tree Man

Podziękował(a): 0 raz
Podziękowano mu/jej: 0 raz

Postprzez OberstPrymas » 10 kwi 2015, o 22:24

Mi tam wystarczy, że 50. edycja się odbędzie. Pozdrawiam.
Obrazek
OberstPrymas
William the Conqueror
William the Conqueror

Zdjęcia: 0
Członek PFQ: TAK

Postprzez david82 » 10 kwi 2015, o 22:47

Arsen napisał(a):Zróbmy 50-tą bez zasad.

Bez zasad to moze nie bo ludzie Queen beda wrzucac :P
QW RiP
david82
Leroy Brown
Leroy Brown

Postprzez ytron » 10 kwi 2015, o 23:23

mumin_king napisał(a):Jeśli mieliśmy robić specjalną edycję, to tylko obecna by się nadawała. Następna niech będzie taka jak zawsze, bez udziwnień. Ładna klamerka, po prostu.

closure
remember, forcing an unwilling creature to enter your cock is quite difficult
ytron
Leroy Brown
Leroy Brown

Postprzez Mefju » 11 kwi 2015, o 00:40

david82 napisał(a):
Arsen napisał(a):Zróbmy 50-tą bez zasad.

Bez zasad to moze nie bo ludzie Queen beda wrzucac :P

Raz ktoś wrzucił "Red" Crimsonów i odziwo przeszło. ;)
Guess who! Guess who wrote it about queenvision yet in November 2013:
"A mnie nigdy nie ciągnęło żeby się tym choć trochę zainteresować."
Obrazek
Mefju
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez mumin_king » 11 kwi 2015, o 00:41

Ech, Mefju...
wg Matteya - bardzo sprytne ALTER EGO.
Zwycięzca Queenwizji - grudzień 2012
mumin_king
William the Conqueror
William the Conqueror

Zdjęcia: 1

Postprzez Mefju » 11 kwi 2015, o 00:43

Oddychaj i czymaj dystans chopie!
Guess who! Guess who wrote it about queenvision yet in November 2013:
"A mnie nigdy nie ciągnęło żeby się tym choć trochę zainteresować."
Obrazek
Mefju
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez OberstPrymas » 12 kwi 2015, o 13:21

Ubolewam nad waszym brakiem zainteresowania komentkowaniem kawałków. W związku z tym pędzę z pomocą.

01 - Szczerze mówiąc nie rozumiem, dlaczego ten utwór jest taki długi. Dość niewiele tu się dzieje, gitary skrzypią i trzeszczą, produkcja też szału nie robi - chociaż możliwe że trochę źle słyszę, bo mam katar i zatyka mi uszy. Niemniej - cytując pewną kobiałkę - That Don't Impress Me Much.

02 - lekkie, wiosenne, dość sympatyczne granie. Jeśli jednak to nie jest ktoś znany (np. Plant) to raczej wieszczę niewiele pktów dla tej rzeczy. Po prostu na moje ucho zbyt słabo się wyróżnia.

03 - Potwierdzam - mam przyblokowane uszy, bo ten kawałek wydaje mi się być lekko przytłumionym. Pierniczyć to, słucham dalej. Dość bombastyczne, jak z napisów końcowych do jakiegoś supermęskiegokinaakcji. Jako że takie kino mnie nie kręci, ten kawałek też mnie nie ruszył.

04 - Brzmi to trochę jak takie gorsze RadioPedały. Chociaż znam ich tylko dwie płyty, więc poprzednim zdaniem mogłem walnąć sporego faila. Coś ta paczka nie może mnie wziąć.

05 - Hm. Bardzo możliwe, że to jest kobiałka, która wydała niedawno nowy album a którego jeszcze nie przesłuchałem. Całkiem zgrabne, buja klimacik, ogólnie w końcu coś w tej paczce na plus. PS: Zerknąłem na tytuł wspomnianej płyty i już jestem pewny że ta kobiałka to TA kobiałka. A skoro to nie ja wrzuciłem (ps: to prawda) to wrzucant jest baaardzo oczywisty ;)

06 - Rzeczywiście, to chyba ejtis. Dobrze więc, że są tu żywe bębny i gitara. Zawsze jakoś przychylniej wtedy na utwory z tego okresu patrzę. Nic wielkiego, szkoda ewidentnego braku przebojowości, ale na tle paczki się broni.

07 - Smutna prawda o tej kobiałce, ale ta pani smęci. Klawisze przywodzą na myśl Tori Amos, ale weź w ogóle, co to za bezsensowne porównanie. Klasa niżej. Albo i dwie klasy.

08 - Nawet interesujące, aranżacyjnie też. Kobiałka nawet głosowo zdolna, chórki robią dobrze temu utworowi. Dużo fajnych ozdobników też na plus. Spoko.

Trzy dobre rzeczy, reszta nie.
Obrazek
OberstPrymas
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez daga » 12 kwi 2015, o 13:42

bo nikt nie słucha ;)
daga
Princes of the Universe
Princes of the Universe

Zdjęcia: 62

Postprzez Michalzbiku95 » 12 kwi 2015, o 16:43

Strajk mefjowy w Qw trwa
Nagroda "Tomisiępodobatomniejoznowucośfajnego 2010"
Michalzbiku95
Fairy King
Fairy King

Członek PFQ: NIE

Postprzez david82 » 12 kwi 2015, o 20:49

OberstPrymas napisał(a):Ubolewam nad waszym brakiem zainteresowania komentkowaniem kawałków.

Smutna prawda o QW. 50-ta edycja nie ma sensu.
QW RiP
david82
Leroy Brown
Leroy Brown

Postprzez kater » 13 kwi 2015, o 00:00

Jeszcze nie zacząłem słuchać bo sobie zgralem na pendrajwa a potem zostawiłem go u ytrona polecam
Pozdrawiam,
Pani Barbara Rybacka z Solca Kujawskiego

PORTFOLIO / QW OKŁADKI / KOPS / ZUPA
kater
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez OberstPrymas » 13 kwi 2015, o 21:52

Ej, no dawać jakieś komentki ;___; Albo chociaż jakiś śmieszny obrazek.
Obrazek
OberstPrymas
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Rory Eleanor » 13 kwi 2015, o 22:02

1. nic jeszcze nie piszę, bo dopiero zaczęłam słuchać. 2. covery mogą być, choć mają jedną dużą wadę - kompletnie nie wiedziałabym co dać, bo za dużo jest ciekawych i mało znanych.
Rory Eleanor
Princes of the Universe
Princes of the Universe

Postprzez Rory Eleanor » 13 kwi 2015, o 22:09

Zdjęcie dla Prymasa (wiem, średnio śmieszne, ale lepsze niż nic)
Rory Eleanor
Princes of the Universe
Princes of the Universe

Postprzez OberstPrymas » 13 kwi 2015, o 22:13

7/10 - pozdrawiam.
Obrazek
OberstPrymas
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Xavi » 13 kwi 2015, o 23:58

Pierwsza paczka [jakby nie żenujące 3-ka i ta beznadzieja 'jak stworzyć balladę w 5 minut z obowiązową łzawą solówką'] jest jedną z lepszych w historii tej zabawy.
Obrazek
Xavi
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Maciej » 14 kwi 2015, o 14:15

Już François Vytron pisał "Ach gdzie są niegdysiejsze k'mentki"
Light the fire, feast
Chase the ghost, give in
Take the road less traveled by
Leave the city of fools
Turn every poet loose
Maciej
The Hitman
The Hitman

Postprzez OberstPrymas » 14 kwi 2015, o 22:19

Xavi napisał(a):Pierwsza paczka [jakby nie żenujące 3-ka i ta beznadzieja 'jak stworzyć balladę w 5 minut z obowiązową łzawą solówką'] jest jedną z lepszych w historii tej zabawy.

Te pseudokomentki/łże-komentki/komentki dla ubogich/substytut komentków/produkty komentkopodobne nawet w minimalnych stopniu nie spełniły moich nadziei i oczekiwań. Nie jestem zły, jestem rozczarowany.
Obrazek
OberstPrymas
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Atrus » 14 kwi 2015, o 22:29

oesu, już dobrze, MARUDY.

01. Podoba mi się. Nie słucham ich już wprawdzie z tak nabożną czcią, jak kiedyś, ale nadal się sprawdzają. Może i za mało materiału na 13 minut, ale te ekstatycznie rzężące gitary tworzą dobre tło. Dopóki się zbytnio nie zastanawiam nad tym, co słyszę, słucha się przyjemnie. Pewnie wrzucę jakieś punkty i to nie tylko z uwagi na starą znajomość.

02. Ohoho, kto tu ogląda dobre filmy? Obstawiam shamara. Niekoniecznie najlepsza rzecz na tym soundtracku, ale pastoralny klimat jest, fujarki są, przykurzona produkcja jest, wszystko jest. Wiadomo, arcydzieło z tego żadne, ale do słuchania jak najbardziej.

03. Jakiś Burzum z więzienia? A nie, jest nawet gorzej :D Coraz trudniej jest mi sobie wyobrazić, że można takich rzeczy słuchać na poważnie. A i dla beki to jednak strata czasu. Poziom kiczu: Speak & Spell/10

04. Uczciwe to nawet, chociaż ciężko mi się przekonać do wokalu. Podoba mi się produkcja i aranżacja, wyraźne gitary na pierwszym planie i dużo szumu w tle. Z braku laku dobry i post-hardkor, a tym bardziej dobry post-hardkor. W sumie jak dotąd z całej paczki najczęściej wracam do tego właśnie utworu, tak jakoś się złożyło.

05. Połowa moich fejsbukowych znajomych (pięć osób) ciągle się oznacza na jej koncertach, a druga połowa (osiem osób) zazdrości tego faktu pierwszej połowie. Taka historia. Nie rozumiem tego, muzyka raczej dla Oberstów, mnie zasadniczo nudzi i nie rusza nic a nic. Brzmi jakby była skomponowana do reklamy Coca-Coli, czy coś podobnego. Meh.

06. Co to, słuchałem Queenwizji, a tu się nagle Trójka włączyła. Już za chwilę humory poprawi nam niezastąpiony Artur Andrus, ale wcześniej do nieba i z powrotem zabierze nas Pink Floyd z muzyką z ostatniego krążka, zatytułowanego, jakże trafnie, "The Endless River". Zapraszam.

07. Dalej Trójka, ale nieco strawniej. Nadal ciężko mi się doszukać w tym jakiejś wyższej wartości, ale parę rzeczy mi się podoba. Np. wejścia dęciaków. Ładne i subtelne. Gdyby wywalić resztę, na czele z tą nudziarą i zrobić coś z tym monotonnym fortepianem, to dałoby się ten kawałek odratować.

08. A to nie jest takie złe o dziwo. Ma w sobie coś z Talking Heads, z zachowaniem proporcji oczywiście. Podoba mi się ten prymitywny rytm, jakby ktoś walił maczugą, podczas gdy reszta muzyków próbuje odwrócić uwagę od tego faktu graniem na wszystkich instrumentach, jakie im wpadną w rękę. Całkiem to interesujące. Szkoda, że potem obsługujący maczugę odchodzi na stronę i utwór się zaczyna rozłazić na wszystkie strony. Najsłabszym ogniwem jest tu brak wpadającej w ucho melodii, ale to w sumie dałoby się powiedzieć o całej paczce. Nie wiem co ten Xavi się wygłupia, że najlepsza ever.
Obrazek

With my last breath I curse Zoidberg.
Atrus
Fairy King
Fairy King

Postprzez Xavi » 15 kwi 2015, o 14:20

OberstPrymas napisał(a):
Xavi napisał(a):Pierwsza paczka [jakby nie żenujące 3-ka i ta beznadzieja 'jak stworzyć balladę w 5 minut z obowiązową łzawą solówką'] jest jedną z lepszych w historii tej zabawy.

Te pseudokomentki/łże-komentki/komentki dla ubogich/substytut komentków/produkty komentkopodobne nawet w minimalnych stopniu nie spełniły moich nadziei i oczekiwań. Nie jestem zły, jestem rozczarowany.

Bedom. U mnie zawsze som :)

Dobrze, że jest mądry Atrus. Z tą najlepszością przesadziłem, ale dużo zielonego będzie.
Obrazek
Xavi
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Atrus » 15 kwi 2015, o 22:05

Najprawdziwszych komentarzy część druga.

09. Rzewne i przeprodukowane. Zwykle bogata aranżacja nie jest dla mnie wadą, wprost przeciwnie, ale w tym kawałku jakoś mi się gryzą te smyczki z całą resztą. Zamiast uszlachetnić, nadaje mdłego posmaku kiczowatej pościelówy. Osiem minut czasu trwania też nie działa na korzyść kawałka. Można się doszukać kilku ładnych melodii, ale idą na zmarnowanie, niestety. Raczej nie dla mnie.

10. Jakieś melodyjne, grzeczne, radiowe panki. Porządnie skrojone, ale sam z siebie w życiu bym tego nie posłuchał i nie sądzę, żeby to się miało zmienić.

11. Zaczyna się nie najgorzej, ale zanim zdąży pójść w jakąś ciekawą stronę wchodzą napuszone anathemowe wokale i efekt pryska. Rany, to dopiero dwie minuty z sześciu? Im dalej, tym więcej kiczu i patosu, strach pomyśleć, jak się skończy. Nie dla mnie to, zupełnie.

12. Bizonrock mocno. Wokal jakby znajomy, czy to nie jest przypadkiem- no tak, naturalnie, że to oni. Takie tam, kudłate riffy, wydzieranie się na nieciekawą melodię, nic specjalnego. Jak na ten gatunek nie jest aż TAK tragicznie, ale w mój gust nie trafia.

13. Siedem minut, lepiej, żeby to było dobre. I przez parę minut rzeczywiście jest, chociaż brzmi jak każdy inny post-rock kiedykolwiek nagrany. Chociaż, wstyd przyznać, końcówka, mimo całą jej taniość i oczywistość, całkiem mi się podoba. Fajne brzmienie bębnów. Na tle edycji wypada wcale nieźle.

14. Co za rozkosz po tej całej posusze. Mniejszy ciężar gatunkowy niż mój Mendelssohn z poprzedniej edycji, ale zawsze miło słyszeć takie rzeczy w QW. Jak te smyczki cudownie brzmią, na mój ogon! Ruski dyrygent na bank, tylko Ruscy tak potrafią Ruskich wykonywać. Lekkość Rossiniego i liryczność Czajkowskiego połączona z wysmakowaną orkiestracją dają efekt wyśmienity.

15. A to co za wariaci, podoba mi się. Chociaż obawiam się, że szybko mnie zacznie wkurwiać. Obstawiam, że jeszcze zanim się utwór skończy, będę miał dość. Ta, miałem rację. Oddajcie Lwów lepiej, a nie jakieś wygłupy.
Obrazek

Atrus
Fairy King
Fairy King

Postprzez Atrus » 16 kwi 2015, o 22:27

Post pod postem, so hardcore.

16. Najlepszy jazzowy temat ever, ale not quite my tempo. Nie jestem wielkim fanem sól perkusyjnych, więc siłą rzeczy bardziej mi się podoba pierwsza połowa utworu, niemniej dalej też jest czego słuchać. Operowanie dynamiką na wysokim poziomie. Jedna z lepszych rzeczy w tej edycji.

17. Spoko progresja akordów, zawsze na mnie działa. Nie wiem czemu. W sumie nie jest to takie złe, chociaż wokalista stara się mocno, żeby jednak było. Z Bizonów w tej edycji chyba najlepszy, chociaż zachwycać się też nie ma czym.

18. Mocno filmowe i kiczem podszyte, takie pod Vangelisa. Wokalistka chyba szkolona, bo za dobrze brzmi na jakąś byle popową piewicę. Tym bardziej szkoda, bo trochę się marnuje w czymś takim. Plus za język. Tanie sztuczki, ale nie cierpiałem przy słuchaniu, więc może nawet nie usunę od razu z listy do punktów. Zobaczymy.

19. Najlepszy Oberst w tej edycji. Trochę męczy na dłuższą metę, ale zostaje w uchu, ponadto podoba mi się barwa głosu wokalistki i beatlesowskość kompozycji. Zaiste niegłupie.

20. Ależ to jest dobre! Motoryka chwytliwa jak diabli. A jaka aranżacja pomysłowa, bogata! Z każdą minutą instrumentów przybywa, ale wszystkie znają swoje miejsce. Typuję na zwycięzcę i zamierzam mu w tym dopomóc na ile będę mógł.

21. Czy ja tu słyszę najlepszego (żyjącego) gitarzystę świata? Oj, chyba słyszę. Trudno go z kimś pomylić. Bardzo mi się to podoba. Z jednej strony wyluzowane, spokojne i jasne, i dobre, ale z drugiej - jakby się gdzieś skradało, i to w złych intencjach.

22. Ma to coś wspólnego z utworem poprzednim, tylko bez tego skradania i złych intencji. I bez najlepszego (żyjącego) gitarzysty świata. Taki dość zwykły jazz elektryczny, bardzo ładnie brzmi, zwłaszcza jak na koncert, szkoda, że w końcówce robi się sedesie z bakelitu w najgorszej tradycji technokratycznego fusion, jakieś koszmarki typu późne Weather Report czy coś w tym stylu. Kto im, na litość Boską, podpowiedział, że to dobry pomysł? Czy to kandydat na prezydenta RP Andrzej Duda? Jakby ciachnąć ten utwór na 4:33, byłby o niebo lepszy.

Bardzo przyzwoita paczka. Jedna z lepszych w ostatnich kilku edycjach.
Obrazek

Atrus
Fairy King
Fairy King

Postprzez OberstPrymas » 16 kwi 2015, o 22:43

Atrus ogarnął elegancko. W końcu jakieś uczciwe komentki, a nie że macanie się po cyckach.
Obrazek
OberstPrymas
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Atrus » 16 kwi 2015, o 23:01

Zyskałem teraz przywilej marudzenia, że nikt nie pisze komentarzy. Z drugiej strony, nic dziwnego, że się wstydzicie, bo moje takie dobre.
Obrazek

Atrus
Fairy King
Fairy King

Postprzez mumin_king » 16 kwi 2015, o 23:44

Kto za mnie napisze komentki?
wg Matteya - bardzo sprytne ALTER EGO.
Zwycięzca Queenwizji - grudzień 2012
mumin_king
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez daga » 16 kwi 2015, o 23:50

Chyba te komentarze, to nie prawda :lol: bo za dobrze oceniłeś mój kawałek/ 8)
daga
Princes of the Universe
Princes of the Universe

Zdjęcia: 62

Postprzez whoatemydinner » 17 kwi 2015, o 00:00

mumin_king napisał(a):Kto za mnie napisze komentki?

ja, ale tylko jeśli Ty napiszesz za mnie

stoi taki deal?
whoatemydinner
Fairy King
Fairy King

Postprzez david82 » 17 kwi 2015, o 07:55

Mumin skończył być muminem :shock: