Bo jak skończy się kadencja , to kogo z niego zrobią ? Ambasadora w Korei Płn ?

OberstPrymas napisał(a):Jak to w ogóle działa z tymi referendami? Prezydent może zarządzić je i już? Czy musi zdobyć poparcie w sejmie?

OberstPrymas napisał(a):A, czyli do tego służy senat![]()
Niemniej to referendum to chyba przysłowiowa ostatnia brzytwa. Gdyby Bronek zrobił coś takiego z dwa lata temu to pewnie byłby pewny reelekcji.
W ogóle bardzo mnie ciekawi co teraz zrobi Kukiz. Jeśli dobrze pokombinuje to na jesienne wybory może być nawet drugą siłą polityczną. Najlepiej jakby wysadził z siodła PO i przeskoczył PiS, ale już nie ma co przesadzać z marzeniami

lookaug napisał(a):Poniekąd zgadzam się z tymi, którzy wahają się czy w ogóle iść na drugą turę. Faktycznie wybór będzie daleki od wymarzonego. Ja jednak na pewno idę i głosuję na Dudę. A konkretnie mówiąc głosuję na nieKomorowskiego. Selekcja negatywna dobra jak każda inna. Nie mogę już zdzierżyć obłudy, arogancji i ignorancji obozu platfomerskiego. Jeszcze pół biedy z samymi politykami, wszak to wliczone w ich zawód, ale jak patrzę na te wszystkie Lisy, Michniki czy Olejniki, którzy ustawiają się w rolach bezstronnych obserwatorów, a sami są umoczeni po uszy, to mi się zbiera na wymioty.
Trzymać się osiem lat wszystkich możliwych stołków za pomocą straszenia motłochu Kaczyńskim. No ja spłyń z lodami.

Powrót do Lazing on a Sunday Afternoon
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości