Pierwsze komentki opublikowane!1
01 - klimat, który raczej mi średnio pasuje. Wprawdzie kiedyś sam wrzuciłem kawałek z Wiedźmina w podobnej stylistyce, ale c'mon - tamto było cudowne w swoim przećpaniu. Tutaj jest dość nudno, nie rozumiem słów i ciśnienia mi nie podnosi. Jednak jakimś cudem mi się nie dłużyło. To chyba mimo wszystko plus.
02 - o, znam ich ^^ Szanuję, utwór bardzo klimatyczny z rozmarzonym basem. Zgaduję, że wokal będzie najeżał do jednego z najlepszych w edycji - w końcu ten pan miał talent jak szatan. Jak na nich to co najwyżej nieźle, ale wyżej wspomnianym klimatem mocno nadrabia. Nie wiem czemu, ale kojarzy mi się z The Rain Song LZ.
03 - No spoko. Chciałbym się chwycić jakiegoś motywu i powiedzieć "o, to fajne". Raczej nie dostrzegam tu takich. Nudziłem się bardziej niż przy 01.
04 - Luźna konwencja, gitara robi to co zazwyczaj robi gitara w takich kawałkach, słyszę tam coś o video games nerd więc szanuję. Ogólnie niewiele, ale raczej ok. Nie wyobrażam sobie żeby wrzucił to ktoś inny, niż Obiad.
05 - Ja pierniczę, znowu jakieś nudy. Osiem minut niczego. No serio, kto tego słucha? Absolutnie nic mnie w tym kawałku nie zainteresowało.
06 - Oho, Polish Alarm. Muzyka trochę dla takich gospodyń domowych ~50 lat. W ogóle nawet nie przechodzę obok takiej muzyki, więc nawet nie wiem jak to skomentkować. Tekstowo trochę randomowo. Nie przeszkadza, ale ciężko zawiesić na czymś ucho.
07 - Hm. Te efekty robiące za chórki w tle to są chyba już bardziej wyeksploatowane niż tabory PKP. Nie mam pojęcia o czym pan śpiewa (charczy?), ale zabrakło mi tam słowa "holocaust", nie wiem dlaczego. Mało dzisiaj spałem. Koty liżo masło.
Oezu, jaka przeciętna paczka. Jeden fajny kawałek, dwa niezłe. Cztery
słabe.