Mumin, 2013 nie da rady zawiesić do grudnia? Niby mógłbym zestawić top ale najlepsza płyta roku ukaże się dopiero za miesiąc
No ja też podziękuje, bo płyta z najlepszym utworem, jaki słyszałem w tym roku, też się jeszcze nie ukazała.

Rysiu napisał(a):10. Deep Purple - Book of Taliesyn
Tak, tak - to nie pomyłka. Deep Purple jeszcze z Rodem Evansem grające zupełnie inną muzykę niż tę, którą grali kiedy doszedł Ian Gillian. Na mnie ten styl działa niesamowicie (podobnie jak poprzednia evansowska płyta - bo ta trzecia już nieco słabsza niestety, chociaż momenty ma). Troszkę denerwuje jedynie fatalna produkcja, która dziś może co poniektórych odstraszać i zniechęcać od znakomitej przecież płyty.

Dundersztyc19 napisał(a):Rysiu napisał(a):10. Deep Purple - Book of Taliesyn
Tak, tak - to nie pomyłka. Deep Purple jeszcze z Rodem Evansem grające zupełnie inną muzykę niż tę, którą grali kiedy doszedł Ian Gillian. Na mnie ten styl działa niesamowicie (podobnie jak poprzednia evansowska płyta - bo ta trzecia już nieco słabsza niestety, chociaż momenty ma). Troszkę denerwuje jedynie fatalna produkcja, która dziś może co poniektórych odstraszać i zniechęcać od znakomitej przecież płyty.
Dla mnie to akurat trzecia płyta z Evensem jest moją ulubioną i kocham te albumy za ich brzmienie.

OberstPrymas napisał(a):Niby największe forum o Queen w Polsce, a na listach przodują Marilliony i Floydy. Chyba nie o takie forum daga walczyła

OberstPrymas napisał(a):Niby największe forum o Queen w Polsce, a na listach przodują Marilliony i Floydy. Chyba nie o takie forum daga walczyła

Rysiu napisał(a):OberstPrymas napisał(a):Niby największe forum o Queen w Polsce, a na listach przodują Marilliony i Floydy. Chyba nie o takie forum daga walczyła
Ludzie słuchający Queen to ludzie posiadający dobry gust muzyczny, szerokie horyzonty i wszechstronne zainteresowania.

Gnietek napisał(a):OberstPrymas napisał(a):Niby największe forum o Queen w Polsce, a na listach przodują Marilliony i Floydy. Chyba nie o takie forum daga walczyła
Przecież i tak wszystko wskazuje na to, że Queen zajmie pierwsze miejsca.

Rysiu napisał(a):Dundersztyc19 napisał(a):Rysiu napisał(a):10. Deep Purple - Book of Taliesyn
Dla mnie to akurat trzecia płyta z Evensem jest moją ulubioną i kocham te albumy za ich brzmienie.
Cudowna Lalena, szokujący po dziś dzień swoją oryginalnością April i może jeszcze ew. Rosemary - reszta już sprawia wrażenie sieczkowatości i nijakości albo innymi słowy - są już jawnymi zwiastunami kolejnych płyt (których szczególnym fanem jakoś nie jestem, chociaż toleruję). A co brzmienia - cóż, ja się przyzwyczaiłem i nie boli mnie. Ale żebym był jego fanem to bym nie powiedział.
A tak ogólnie - to jest twoja ulubiona DP z Evansem czy ulubiona DP w ogóle?

Dundersztyc19 napisał(a):Może to już czas, by ktoś założył temat o Deep Puprle w Another World

Kriejtiw napisał(a):Ej, a potraficie uzasadnić to, czemu pozycja numer pięćdziesiąt cztery jest wyżej od albumu, który znajduje się na pięćdziesiątym piątym miejscu? Albo co czyni krążek z siedemdziesiątej piątej lokaty lepszym od tego spod siedemdziesiątki ósemki?

Kriejtiw napisał(a):Ej, a potraficie uzasadnić to, czemu pozycja numer pięćdziesiąt cztery jest wyżej od albumu, który znajduje się na pięćdziesiątym piątym miejscu? Albo co czyni krążek z siedemdziesiątej piątej lokaty lepszym od tego spod siedemdziesiątki ósemki?

mumin_king napisał(a):1. Marillion - Sounds That Can't Be Made - 59
2. Swans - The Seer - 44
3. Godspeed You! Black Emperor - Allelujah! Don't Bend! Ascend! - 35

85. Gospel - Zyski, Piski i Wytryski - 3
92. Serj Tankian - Harakiri - 2
99. Afro Kolektyw - Piosenki Po Polsku - 1

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości