Zaczynamy za dwa tygodnie jak podsumuję najlepsze płyty. Zasady znamy, jeśli nie to zacytuję Fenderka, bo też i dawno tego nie robiłem:
Fenderek napisał(a):1. W tytule tematu podany zostanie wykonawca. Każdy z Was podaje swoje TOP10 utworów tego (TYLKO TEGO!!!) wykonawcy, mogą być najlepsze, mogą być Wasze ulubione... Pod koniec głosy zostaną podliczone i w ten sposób wyłoni się FORUMOWE TOP 10.
2. Głosujemy na utwory w kolejności- od 1-szego do ostatniego. Pierwszy otrzymuje 10 punktów, ostatni dostanie punkt jeden. MOŻNA zagłosować na mniejszą liczbę utworów ALE- numer 1-szy otrzyma wówczas mniej punktów. Ostatni utwór zawsze otrzymuje 1 punkt, następny 2, kolejny 3 i tak do końca listy. Czyli na przykład głosując na tylko trzy utwory, Twój numer 1 otrzyma tylko 3 punkty. Spowodowane jest to próbą zachęcenia jak największej liczby Forumowiczów do zabawy (nie trzeba znać całej dyskografii danego wykonawcy), przy równoczesnym dbaniu o to by takie głosy nie spaczyły zupełnie wyglądu końcowego TOP10. NIE MOŻNA podawać więcej niż 10 utworów- a jeśli ktoś poda jako ciekawostkę, nie otrzymają one żadnych punktów. Komentarze do listy mile widziane.
3. Dozwolone są wszystkie kompozycje danego wykonawcy, czy to covery czy to B-side'y... warunkiem jest to, że są to nagrania STUDYJNE. Covery zagrane kiedyś tam na żywo się nie liczą.
4. Nie spamować w tym temacie! Wszelkie dyskusje, problemy, uwagi- TUTAJ
i teraz tak dwa pytania na początek
pierwsze - wolicie wiedzieć co ma być w danym tygodniu wcześniej czy chcecie niespodzianek?
drugie - zastanawiałem się czy nie warto otworzyć dwóch notowań w jednym byłyby dinozaury i najbardziej popularne, takie na które można liczyć, że przez tydzień naleci trochę głosów. Drugie notowanie byłoby dla kręgów, to znaczy, wiem, że za chwilę będzie masa pytań o jakieś Kraftwerki, Godspeedy, Sigur Rosy czy jakieś indie rocki, oni zapewniają również głosy, ale tylko wtajemniczonych atrusy, krejetwiy, katery, nary, lokaugi czy braciaki, to jest jakieś 7 głosów czy coś. Dlatego drugi temat byłby zmieniany dwa razy w tygodniu (pewnie jakoś piątek - wtorek) albo dwa zależy jakby tam rebiata chciała. Głównie chodzi mi o ten motyw by głosowania zakręciły się na ok 20 głosach (choć czasem może być mniej) a tamto drugie byłoby dla tych "koneserów"