Właśnie co dobiegła końca ankieta odnośnie przeniesienia zabawy w inne miejsce. I tak oto stosunkiem głosów 7:5(co daje 58%):
NIGDZIE SIĘ STĄD NIE RUSZAMY!
Z tą sugestią przypomnę iż wyszedł jakiś czas temu NAR licząc na zwiększenie popularności zabawy i tym samym podniesienia jej frekwencji podobnie jak rzecz się miała z Queenwizją która też początkowo miała być w tym dziale, bo o dziale "Pozostałe Zabawy" nikt nie ma pojęcia lub nikt do niego nie zagląda i lepiej żeby poszczególne zabawy były w miejscach gdzie odruchowo zaglądają wszyscy. Osobiście jednak nie widzę takiej potrzeby(choć sens może by i to miało), bo frekwencja w zabawie jest jak dla mnie zadowalająca(choć oczywiście zawsze mogłaby być lepsza). Regularnie w zabawie bierze udział co najmniej 8 osób, a czasem i 10 nawet, więc nie widzę potrzeby by jeszcze to na siłę podciągać wyżej, poza tym w pozostałych równie popularnych albo nawet i popularniejszych zabawach frekwencja też jakoś nie powala - w takim TOP10 np. bierze obecnie udział ledwo 7 osób(a przypominam że jesteśmy przy oczywistych klasykach które zna każdy!!!), podczas gdy na starym forum wynosiła mniej więcej od 15 do 20 osób. To samo z survivorami - pamiętam jak na starym forum głosowało w jednej rundzie nawet 30 osób albo i więcej, a dzisiaj... ledwie 5-7 tak na oko, a czasem i mniej.
I to nie jest wg mnie kwestia tego, że zabawy są w złych miejscach do których ludzie nie zaglądają(bo mam dowody na to, że zaglądają, ale o tym za chwilę, żeby nie mieszać i się nie pogubić
*), tylko po prostu forum najwyraźniej culus, aż w końcu kiedyś siłą rzeczy umrze śmiercią naturalną. Dla mnie to naturalna kolej rzeczy i chyba nie ma po co z tym walczyć. Poza tym większość starej dziatwy już od nas dawno odeszła a tym którzy zostali już się w większości najwidoczniej nie chce po raz setny bawić w kółko w te same zabawy, które co jakiś czas ktoś reaktywuje. Nawet Queenwizja nie cieszy się już aż taką popularnością jak kiedyś, kiedy brało w niej udział nawet 40 osób, a dzisiaj mamy problemy nawet z 30-tką. Teoretycznie nowi forumowicze mogliby zwiększyć popularność tych zabaw, ale jak dla mnie to nowego narybku już chyba nie będzie, bo jesteśmy tu już od pół roku i jeszcze nikt nowy się tu nie zaaklimatyzował na dobre.
Tak więc nie sądzę aby przeniesienie zabawy do bardziej popularnego działu coś znacząco zmieniło.
*No więc dowód, albo chociaż przesłanki ku temu, że ludzie - wbrew przypuszczeniom NAR'a - wiedzą o tym dziale i zabawie co obrazuje chociażby ilość głosów oddanych w ostatniej ankiecie w temacie organizacyjnym, w której zagłosowało więcej osób niż bierze udział w naszym rankingu. Przypuszczam więc, że wiedzą o tym dziale, o zabawie, zaglądają do nas, śledzą nas... a że nie biorą udziału to najwidoczniej wg mnie czekają na popularniejsze lata, gdzie już będą w stanie uzbierać dyszki na swoich listach. Jestem pozytywnej myśli i mam przeczucie, że im bliżej naszych czasów tym więcej osób nam się tu zleci. Poza tym niektórzy sami deklarują, że dołączą później - np. shamar, albo Rob(chociaż ten to najprawdopodobniej strzelił już focha, czemu się w sumie wcale nie dziwię). A nawet jeśli ktoś nie wie o tym dziale i zabawie to nie martwcie się bo ja reklamuję ją w swoim podpisie, gdzie od teraz będę umieszczał odnośniki do aktualnych notowań. Mam nadzieję, że ludzie jeszcze czytają podpisy innych. Co więcej nic nie stoi na przeszkodzie, żeby i samemu na własną rękę kogoś tutaj ściągnąć(ja dałem znać co po niektórym na fejsie)
Tak czy inaczej powinniśmy się zacząć martwić chyba dopiero wtedy gdy w bliższych naszym czasom notowaniach frekwencja nie będzie rosnąć. W razie czego powrócę wtedy do tej kwestii.
A tymczasem zapraszam do udziału w ankiecie odnośnie notowań lat 70-tych! Macie czas do 25 marca.