QueenWizja - THE END 06.07.2015 FIN

czyli nie samym Queen człowiek żyje...

Re: QueenWizja XLIX - Słyszę GŁOSY 29.04 GODZ. 23:59

Postprzez Xavi » 24 kwi 2015, o 00:38

Obiektywnie nigdy nie będzie obiektywnie :D

W każdym bądź razie ostatnio pijany podczas tłumaczenia kumplowi o co chodzi ze słuchaniem muzyki (heh) wylazło mi z paszczy coś takiego: 'najczęściej te najlepsze kawałki nie wchodzą od razu, ale wiesz, że coś w sobie mają. W umyśle montuje Ci się jakaś nieokreślona bryła dźwięków, którą z każdym przesłuchem formujesz w coś swojego, co jest coraz bardziej określone. Tylko nie budujesz tego z konkretnego materiału, ale z czystych emocji'. Bełkot, ale w sumie zawarłem wszystko co QW omija. Ludzie nie chcą wejść w strefę niekomfortową, która im nie leży i wybierają rzeczy od razu im wchodzące, bezpieczne. Nie przekraczają barier. A ja właśnie to uwielbiam. Temu im większe WTF w czasie w słuchania tym bardziej się jaram na przyszłość :P
Obrazek
Xavi
William the Conqueror
William the Conqueror

Podziękował(a): 0 raz
Podziękowano mu/jej: 0 raz

Postprzez kater » 24 kwi 2015, o 09:20

Mocne słowa. Zanotuję sobie gdzieś.
Pozdrawiam,
Pani Barbara Rybacka z Solca Kujawskiego

PORTFOLIO / QW OKŁADKI / KOPS / ZUPA
kater
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Xavi » 24 kwi 2015, o 10:42

komętki byś napisał lepiej
Obrazek
Xavi
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez OberstPrymas » 24 kwi 2015, o 11:20

Właśnie, zaraz termin wysyłki list a niektórzy nawet się nie zająknęli z komentkami.
Obrazek
OberstPrymas
William the Conqueror
William the Conqueror

Zdjęcia: 0
Członek PFQ: TAK

Postprzez whoatemydinner » 24 kwi 2015, o 11:44

Jeszcze pięć dni całe, jakie tam zaraz. Czasu w rybo dwudyszna.
whoatemydinner
Fairy King
Fairy King

Członek PFQ: NIE

Postprzez Bizon » 26 kwi 2015, o 02:47

mumin_king napisał(a):[
20 - to ktoś od Bizona zapiepieprzył? Bardzo sympatyczne. Dam mu miłość, dam mu pokój. Bez kitu po takich piosenkach Bizon twierdzi, że sztampowe rockowe zespoły nie nagrywają ciągle tego samego.

odniósłbym się jakoś, skoro już zostałem wywołany, ale za rybo dwudyszna nie wiem, o co chodzi O..o nawet po odsluchaniu utworu, za ktorego wykonawcą notabene przepadam co najwyzej srednio i na pewno nie wrzuciłbym tego numeru do qw, gdybym bral udzial (podobnie zresztą jak zadnego z pozostalych numerow tej edycji, przy ktorych wyczytalem, ze to w moim stylu niby :geek: ) więc yy no, nie odniosę się.
MUZYCZNY ZBAWICIEL ŚWIATA
muzycznie zbawiam świat, bo się znam - http://muzycznyzbawicielswiata.blogspot.com
Bizon
Majestic Fan
Majestic Fan

Postprzez OberstPrymas » 26 kwi 2015, o 14:26

Nie chcę nic mówić, ale niedziela to bardzo dobry moment do zamieszczania komentków.
Obrazek
OberstPrymas
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez mike » 26 kwi 2015, o 14:38

Dobry plan! Ale to jak wrócę z łojenia browarów (browar - gwarant finezyjności komentków i zachwianego odbioru kawałków. Polecam i zapraszam - Piotr Fronczewski).
"The band is as tight as a virgin on prom night" - Steve Lukather
http://podniosle.blogspot.com/ - mój superowy bloga$$ek! :D
Small
mike
The Hitman
The Hitman

Zdjęcia: 4

Postprzez daga » 26 kwi 2015, o 16:58

6. Normalnie klasyczny przytulaniec. Większej głębi w tym utworze nie odczuwam, lekko łzawe i płaczliwe. W sumie o połowę za długie. typ Rory Eleanor
7. Wyjąca kobita ;) Równiez lekki smęt, ale ciekawsze niż 6. Fortepian zawsze jakoś do mnie lepiej przemawiał. typ agusiaa_w
8. Kolejna kobieta, ale bardziej agresywna niż 7. i bardziej rozbudowany utwór. Sporo się tu dzieje. Skrzypki, fortepian inne takie. typ AABBAAA
9. Długie, znowu kobiałka, rozbudowane pomysły. Zmiany tempa, smaczki aranżacyjne. Momentami jest ciekawie, nawet lepiej wypadaja te fragmenty instrumentalne. typ Mike
10. O prawdziwy rock. Chociaż dość klasycznie, refren wpadający w uszko, gitary. O tacy młodzi, źli i brudni chwycili za gitary. typ obiad

c.d.n.
daga
Princes of the Universe
Princes of the Universe

Zdjęcia: 62

Postprzez mumin_king » 26 kwi 2015, o 18:06

Bizon napisał(a):
mumin_king napisał(a):[
20 - to ktoś od Bizona zapiepieprzył? Bardzo sympatyczne. Dam mu miłość, dam mu pokój. Bez kitu po takich piosenkach Bizon twierdzi, że sztampowe rockowe zespoły nie nagrywają ciągle tego samego.

odniósłbym się jakoś, skoro już zostałem wywołany, ale za rybo dwudyszna nie wiem, o co chodzi O..o nawet po odsluchaniu utworu, za ktorego wykonawcą notabene przepadam co najwyzej srednio i na pewno nie wrzuciłbym tego numeru do qw, gdybym bral udzial (podobnie zresztą jak zadnego z pozostalych numerow tej edycji, przy ktorych wyczytalem, ze to w moim stylu niby :geek: ) więc yy no, nie odniosę się.

no offence, to tylko taki żarcik, że to Bizonrock ale też nie do końca Bizonrock. Przecież ja nawet nie wiem kto to gra.
wg Matteya - bardzo sprytne ALTER EGO.
Zwycięzca Queenwizji - grudzień 2012
mumin_king
William the Conqueror
William the Conqueror

Zdjęcia: 1

Postprzez OberstPrymas » 26 kwi 2015, o 19:00

daga napisał(a):7. Wyjąca kobita(...) typ agusiaa_w

Kolejna kobieta(...) typ AABBAAA

Te typy mnie obrażają. Zawiodłem się, droga Dagmaro.
Obrazek
OberstPrymas
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez daga » 26 kwi 2015, o 20:05

Tylko szefowa tak oficjalnie się do mnie tak zwraca. :oops:
daga
Princes of the Universe
Princes of the Universe

Postprzez AABBAAA » 26 kwi 2015, o 20:24

Oberst, czy my o czymś nie wiemy?
Tu miał być obrazek ale się usunął z serwera.
Obrazek
last.fm
AABBAAA
Leroy Brown
Leroy Brown

Zdjęcia: 15

Postprzez OberstPrymas » 26 kwi 2015, o 20:34

Tylko szefowa tak oficjalnie się do mnie tak zwraca.

Do mnie mówi "panie Mateuszu, jest pan najlepszym stażystą ever". Daję słowo, wczoraj mi się śniło.

Oberst, czy my o czymś nie wiemy?

https://www.youtube.com/watch?v=czv8vyIXAr0
Obrazek
OberstPrymas
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Xavi » 26 kwi 2015, o 20:55

01 - problem z ulubionymi zespołami na QW jest taki, że wkurza Cię każdy komentarz bo albo nie deceniają wystarczają albo co gorsza nie lubią. Kto rozumie ten jest zwycięzcą. W sumie taka apokalipsa to akurat na ostatnią edycję jaki ostatni kawałek obiedzie. Piękne podsumowanie by to było.
02 - świetny film, jeszcze lepszy soundtrack. To po prostu przepiękny song, bez kombinowania i silenia się na dziwactwa. Na bestroskie, wolne, sielskie poranki na wsi. Z odrobiną miłości w tle.

03 - jak to wpełzło pomiędzy taki świetne granie? Nawet po czasie odkryłem tu coś w rodzaju melodii, ale te wiejskie zamkowe klimaty nie pozwalają się jej w żaden sposób przebić.
04 - jedna z lepszych płyt made lata 90-te. Mroczność połączona z jako takim melodyjnym post-hardcorem (choć już mniej) i cudnymi pomysłami kompozycyjnymi robi swoje. I wybrałbym chyba inny kawałek, choć ten pod QW jest dobry bo i tak najbardziej piosenkowy. Choć bez zwrotek i refrenów heh.
05 - problem z kobiałkami shamarowo-obersowymi jest taki, że przeważnie brakuje czegoś więcej niż ładna melodia + ładna buźka. Tutaj mimo jako takiej przebojowości chyba nic więcej. Atrus wspomniał o Coca-Coli, mi przychodzi na myśl Kinder Bueno, nie wiem czemu :>
06 - mumin mądrze napisał, że albo guility pleasure albo czerwone. Sam mam listę takich piosenek i nic nie ma do tego, że ktoś to może lubić. Still czerwone dla mnie.
07 - Uwielbiam dziewczę za swój przebój o męskim osobniku, spory hajp swego czasu. Ma talent do melodii na pewno. Fortepian fajnie plumka, a refren rusza. Może zapunktować.
08 - bardzo czekam na koncert w tym roku, bardzo mnie bierze wszystko co nagrała. Może pitchfork czasem przesadza nad zachwytami, ale tak bym nie siągnął. Najlepsze pomysły z wszystkich pań paczkowych, a przy okazji zahacza o owe 'świetne, dokładające coś pomniejsze pomysły'. Typu ta gitarka czy nerwowe plumkania w środku songu. To Twoje mawerty?
Obrazek
Xavi
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez david82 » 26 kwi 2015, o 22:52

Xavi napisał(a):mawerty?

Nie chciało mu się wziąć udziału.
QW RiP
david82
Leroy Brown
Leroy Brown

Postprzez OberstPrymas » 27 kwi 2015, o 18:16

16 - coś mi chodzi po głowie ten główny motyw. W sensie, że jakbym skądś go znał. Więc albo jest lotem i jest to znana rzecz albo - co mało prawdopodobne - jest mało znany, ale ja jakimś cudem na niego trafiłem gdzieś tam, kiedyś tam. Klimat jakbym łoił w jakieś Tropico czy coś. Druga połowa zbędna.

17 - Ciekawe czy to ten pan co mi się wydaje. Bardzo możliwe. Sam kawałek ok - nie popadłem w jakiś wielki zachwyt, po prostu ok.

18 - Jeśli chodzi o kobiałki to mam dość dziwny (niespodzianka!) gust. Głos ta pani ma nawet melodyjny, jasne. Tyle że jakiś taki za czysty. Nie no ładne, nawet dość urocze. Tyle że ja lubię jak panie śpiewają bardziej brudno/mniej doskonale wokalnie/mniej schematycznie. Ta kobiałka tutaj zgaduję, że w większości swoich rzeczy brzmi podobnie jak w tym utworze. Nie odrzucam, bo nie jestem nienormalny, ale ta pani to taka nie do końca moja liga.

19 - O, tutaj już jest trochę lepiej. Kobiałka 8/10 w skali obersta. Refren bardzo klimatyczny, jeśli to singiel to na pewno na jakiś odjechany teledysk. Fajne chórki.

Atrus napisał(a):Najlepszy Oberst w tej edycji.

Uznam to za pierwszą pochwałę od Artusa ever. W końcu nie codziennie widzi się w jednym zdaniu słowa "oberst" i "najlepszy" ;___:

20 - Ło paaaaaanie. Toż nawet ja to znam. Może nie ta klasa, żeby protestować i rzucać butami, ale wrzucant dobrze wie, że zapewnił sobie TOP3. Znakomita dynamika, dużo się dzieje w każdym możliwym kanale, obowiązkowe tupanie nóżką. Najlepsza rzecz w paczce.

21 - Takie trochę nudne. Relaksujące za to dość mocno. Jakaś noc, jakieś puste ulice, coś takiego. Tyle że ja siedzę w biały dzień, przy kompie i nie łapię tego. Smuteczek.

22 - No i fajnie. Podobnie jak w 21 też nie dzieje się jakoś bardzo dużo, ale kompozycja ma w sobie jakiś urok. Trąbka robi temu utworowi bardzo dobrze. Całość majestatycznie posuwa się do przodu. Końcówka to już raczej nie to, ale pkty mogą być.

Dobra paczka. Chyba najlepsza w edycji.
Obrazek
OberstPrymas
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez daga » 27 kwi 2015, o 21:04

11. O takie coś lubię wesołe, radosna kobieta i takie folkowe pozytywnie. Oberst może być dumny z takiej kobiałki. Tylko czemu mam wrażenie dejavi?!
12. Takie rockowe plumkanie z dośc cieżkawą gitarą i mniej miłym wokalem. Maciej
13. Dość ilustracyjny utwór, do filmu, prezentacji w Power Pointcie. Pod finał się rozkręca i nabiera znacznego gitarowego tempa. typ Xavi
14. Sympatyczny kawałek muzyki symfonicznej, zapewne będzie wysoko taki urok QW. typ Mumin
15. Jak sie nazywa ta przeszkadzajka?! Czy to blues czy jak się to zowie? takie pokręcone, szalone. Gitara dodaje temu kolorytu, mam nadzieje, że wykonawca nie nagrywa tylko takich piosenek, bo by człowiek umarł. typ kater
16. Perkusja jest smacznie już na samym początku. Brzmi klasycznie, dęciaki. Niczym orkiestra znanego pana. Prym w utworze wiedzie zacna perka. na koniec powalnia jak umierające serducho. brakuje gongu. typ Shamar
17. ło matko, ale to żewne... jak pijak w knajpie w zapyziałej dzielnicy Paryża... tylko gitara nie pasuje do takiej wizji. typ Maciej
18. Znowu babeczka, co za wysyp, tym razem Azjatka... ciekawe czy małoletnia dla Bizona... Nic nie ciekawi, nic nie wkurza w tym utworze, poprawny i tylko tyle. Jaszek
19. Kobieta, znowu takie sobie. Piosenka mnie nie uszczęśliwiła. oby już więcej kobiałek nie było w tej edycji. typ david
20. po usypiaczach coś bardziej żwawego, intro niczym Sypmathy for devil Stosnów... pan był już w QW. Taki wodewil i Orlean w tym kawałku. Zmienne tempo i wpadający refren w ucho. typ Arsen
21. takie delikatne plumkanie. po plumkało i zinkneło, jakoś fazy na taką muzyke nie wykazuję. typ Kriejtiw
22. czemu takie utwory leżą koło siebie w QW, aby zniechęcac do nich chyba słuchaczy. trąbka in plus. Zdecydowany plus tej pozyji, zmiana tempa pod koniec urozmaiciło finał tej QW. Ytron
daga
Princes of the Universe
Princes of the Universe

Postprzez david82 » 28 kwi 2015, o 14:46

Ja naprawdę mam to w culus ale został jeden dzień a ja mam tylko 1 listę. Uszanujcie trochę tych dla których ta zabawa ma jeszcze jakieś znaczenie i którzy się do niej naprawdę przykładają. Nie będzie orgii jak bedzie 15 dyskwalifikacji.
QW RiP
david82
Leroy Brown
Leroy Brown

Postprzez Brace » 28 kwi 2015, o 17:28

Głupio tak wysłać głosy wcześniej niż dobę przed koncem czasu.
Brace
Hawk Man
Hawk Man

Postprzez OberstPrymas » 28 kwi 2015, o 17:32

Moje się już formują :3
Obrazek
OberstPrymas
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Xavi » 28 kwi 2015, o 19:37

tak jakoś trzecia paczka teraz. Jutro druga i wysyłamy.

16 - mumin się jarał filmem, a teraz nagle nijakie. Solówka perkusyjna szczególnie w filmie własnie zagrała wspaniale, w połączeniu z obrazem daje mniej, ale jednak. No i to po prostu kawał świetnego klasycznego jazzu. O którym nie umiem pisać jak wiadomo.
17 - kawał wiadomo wręcz diaboliczny, ale sama muzyka tak nijaka, że nie wyjdę poza dwie linijki. Poprawna sztampa hard-rockowa.
18 - nie sposób oprzeć się świetności głosu z tym, że zazwyczaj mnie takie coś nie bierze emocjonalnie. Chciałoby się obracać w kręgach cocteau-deadcan-dancowych, ale jednak daleko muzycznie.
19 - to jest świetne. Doszukiwać się można pewnej teatralności w stylu Dresden Dolls, nie zaniedbując obowiązków czysto piosenkowych. Świetny jest ten elektroniczny nerwowy rytm oraz rozmarzona pani. Stawiam, że ładna. Jak nie jest to nie dam punktów.
20 - Zaczynało się jak kolejny kawałek hard-rockowy jakich miliardy by zacząć wypływać pomysłami na wszystkie sposoby. Instrumentalnie wszystko na swoim miejscu, a przy okazji kopie. Pewnie zwycięzca bo nie dość, że gatunkowo pod forum to jeszcze dobre.

21 - kojarzy się lekko z Doorsami i rzeczami spod 'The End'. Czysto klimatycznie w sensie. Jeśli to faktycznie od najlepszego gitarzysty świata czyli Marcina Kobzy jak to mawia mój kumpel to zrobił znaczne postępy. Cudnie to płynie. Powinno zapunktować.
22 - chyba za grzeczne jak na jazz, bez ryzyka. W sumie ja tu często jakiś prog-rock słyszę. Czyli jazz-fusion? W każdym bądź razie chyba do końca nie wiedziało w którą stronę pójść, ale dobrze się słucha mimo to.
Obrazek
Xavi
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez david82 » 28 kwi 2015, o 20:24

Jezus Maria Bizon by Was za uszy targał za to w jakim formacie wy te punkty wysylacie, daga bije wszystkich na głowę
QW RiP
david82
Leroy Brown
Leroy Brown

Postprzez daga » 28 kwi 2015, o 20:36

przeciez wysłałam prawie tak samo jak zawsze :P tylko odrzucone skomentowałam skoro przedostatnia edycja :P
daga
Princes of the Universe
Princes of the Universe

Postprzez david82 » 28 kwi 2015, o 20:39

daga napisał(a):przeciez wysłałam prawie tak samo jak zawsze :P

Równia pochyła jest z edycji na edycję :P

Bizon kiedyś napisał(a):preferowany (bardzo farfoclu preferowany!!!) format wysylania punktów (numery utworow oczywiscie przypadkowe):
12p. – 37
10p. – 39
08p. – 86
07p. – 01
06p. – 26
05p. – 62
04p. – 29
03p. – 16
02p. – 73
01p. – 84
rezerwa: 08, 79, 12, 42.

komentarze:

blablabla
--------------------------------
QW RiP
david82
Leroy Brown
Leroy Brown

Postprzez OberstPrymas » 28 kwi 2015, o 21:27

A ja to niby jak wysłałem? No przecież ze ładnie.
Obrazek
OberstPrymas
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez kater » 29 kwi 2015, o 00:06

EJ JUŻ NEI MOŻNA?
Pozdrawiam,