QueenWizja - THE END 06.07.2015 FIN

czyli nie samym Queen człowiek żyje...

Re: QueenWizja XL - Finalne głosy i komentki 01.06 GODZ. 23

Postprzez OberstPrymas » 23 maja 2015, o 12:24

01 - nie łapię kontekstu niestety, więc smutek. Bo muzycznie tak trochę mnie nie rusza. Ejtis lvl over 9000. Intro fajne, o! Tekst tak infantylny że aż śmiesznie fajny. Złote Przeboje tego nie grają.
02 - No fajnie, no spoko. Chwytliwe, ale nie zapominajmy że to skok na pkty i lot w penisa. Niemniej cały czas nie do końca moja bajka. Może dałbym jakieś pkty, ale boję się że to Rory. Złote przeboje chętnie by to zagrały, ale wcześniej muszą 8 razy przypomnieć, że super konkurs.
03 - Kilka fajnych zabiegów, właściwie ciężko się do czegoś doczepić. Trochę smutek, ale jak się skończyło to momentalnie wypadło mi z głowy. Może dlatego że nie słuchałem. Still - na Złote Przeboje za dobre.
04 - Mało dynamiki, chociaż wydawałoby się że ten kawałek powinien być ową dynamiką przesiąknięty. Rock bardzo przyjacielski dla radia, chociaż w Złotych Przebojach nie doświadczysz. Może to i dobrze dla tego kawałka.
05 - Ok, chyba jak na razie najlepsza rzecz w paczce. Wiadomo, głos tego pana robi ten kawałek. Wprawdzie nic odkrywczego, ale naprawdę fajna rzecz. Złote Przeboje mają zakaz grania takich rzeczy.
06 - Oho, widzę że festiwal rozpoznawalnych wokali trwa. Nigdy nie byłem wielkim fanem tego pana. Kilka rzeczy lubię, znam zaledwie jedną płytę z zespołem (wiadomo jaką). Ten kawałek ma fajną gitarę, ładnie się napędza, momentami prawilnie zwalnia. Jak na moje ucho - przyjemne. Słuchacze Złotych Przebojów dostaliby zawału pewnie.
07 - O twórczości tej pani mógłbym pisać na okrągło. Utwór gdzieś tam obok jej największych hitów, chociaż na płycie na której się znajduje robi całą drugą stronę. (a nie, jednak przecież cała druga strona się robi). Co do tego kawałka - wręcz kocham ten surowy wokal we wstępie podbijany delikatnie dźwiękami w tle. Ktoś tu zarzuca, że niektóre składowe tego utworu nie pasują do siebie. That's bullshit. Pasują absolutnie 10/10. Tyle że to jest NIEOCZYWISTE i WYSUBLIMOWANE. Sama końcówka fenomenalna. Złote Przeboje mają tylko dwa utwory tej pani na swojej playlistowej płycie, więc oczywiście że tego nie grają. Nawet jakby im to puścili to nie mieliby pojęcia kto zacz. Oczywiście to nie ja.

Paczka niezła, kilka dobrych rzeczy, klika średnich.
Obrazek
OberstPrymas
William the Conqueror
William the Conqueror

Zdjęcia: 0
Podziękował(a): 0 raz
Podziękowano mu/jej: 0 raz
Członek PFQ: TAK

Postprzez david82 » 23 maja 2015, o 14:46

OberstPrymas napisał(a):[ciach...]

Widać jak czytają żale. Juz od kilku dni dostępna jest nowa 02-ka.
QW RiP
david82
Leroy Brown
Leroy Brown

Postprzez OberstPrymas » 23 maja 2015, o 15:12

O FAK
Obrazek
OberstPrymas
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez ytron » 26 maja 2015, o 00:32

bump
remember, forcing an unwilling creature to enter your cock is quite difficult
ytron
Leroy Brown
Leroy Brown

Re: QueenWizja XL - One More Time Baby 11.05 GODZ. 23:59

Postprzez Bizon » 26 maja 2015, o 02:26

Maciej napisał(a):p.s w ostatniej edycji każdy powinien napisać komentki, bo jak nie teraz, to kiedy?

heheszki
MUZYCZNY ZBAWICIEL ŚWIATA
muzycznie zbawiam świat, bo się znam - http://muzycznyzbawicielswiata.blogspot.com
Bizon
Majestic Fan
Majestic Fan

Członek PFQ: NIE

Postprzez kater » 26 maja 2015, o 16:31

nadal nie słuchałem lol
Pozdrawiam,
Pani Barbara Rybacka z Solca Kujawskiego

PORTFOLIO / QW OKŁADKI / KOPS / ZUPA
kater
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez NAR » 26 maja 2015, o 16:38

Mam świetny kawałek na następną edycję. Tym razem na pewno wygram.
NAR
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez daga » 26 maja 2015, o 19:45

1. bu hahah niezły kebab... Niczym Kapitan Nemo i inne takie polskie twory... chociaż np. nasz Fronczewski Karate Kit MichalZbiku
2. shamar takie chyba niewypały daje... wymieniony utwór jest chyba gorsze niż 1
3. w rytmie tanga podążamy ku końcowi QW. bez zachwytu utwór, nie ma nic w nim wkurzającego. - och David
4. takie klasyczne brzdąkanie, gitarowe, przyjazne dla ucha. - Jaszek
5. Jesli nie Mike to kto?! Jakimś cudem nie gra do lat tego na koncertach... jesli ktoś nie rozpoznaje tego głosu na tym forum to jest wielkim belzebubem
6. długi wstęp, ale wokal jedyny w swoim rodzaju tylu Annunaki lub inny Mefju mógł to dać. jak zawsze zacna gitara, w sumie lubi się lub nie ich kawałki.
7. takie kobiałkowe smęcenie pokroju Oberst i sp.
8. takie długaśne smęcenie gitarowe... lepsze niż 7. jakieś klawisze wplątały się jeszcze w to. Kriejtiw
9. jeśli nie Bizon to kto?! wokal bardzo charakterystyczny. Już byli wysoko w QW. Mily akcent an finał. Dość spokojny utwór, może nie zbyt porywający, ale wokal robi swoje.
10. taki przyjemny w brzmieniu chyba staroć. Xavi
11. takie długaśne smęcenie w stylu Nara...
12. Rory czy inne takie.. UUUUUUU
13. takie mroczne niczym Gosiak... łomot serca, rytm, na jakies ciemne techno party idealne. brakuje wycia psa... muminokowe
14. Oberstowe kobiałczenie... fortepianik, jakich wiele kawałków, ziew znudzenia... niczym utwór z Eurowizji.. Kater
15. agusiaa, Maciej, Atrus... klasyczne muzycenie, przyjemne...
16. znowu coś klasyczniej od Rory po Bizona... gitara godna uwagi...
17. coś nowszego w brzmieniu niż 15,16/ Takie Shamar czy inny...
18. smecik, spokojny, ale dośc miły bo nie tylko power, trash metalem człowiek żyje. Ytron, Brace
19. klasyka, jakas moda w ostatnich edycjach...Faraday obiad
20. co za mrok i pokręcone.. kto lubi zombi?! Ytron? David bo ostatnia edycja? Mumin bo żartowniś... genialny final QW
daga
Princes of the Universe
Princes of the Universe

Zdjęcia: 62

Postprzez Atrus » 26 maja 2015, o 22:49

01. Taki tam hołd dla ejtisów, który ma nad prawdziwymi ejtisami tę przewagę, że radio nie zdążyło go jeszcze zamordować grając pięć razy dziennie. Z obrazem 10/10, bez obrazu... hmm, właściwie lubię takie moroderyzmy, ale bez przesady.

02. Przyjemny chill, ale to jest przykład kawałka, który im uważniej słuchany, tym bardziej denerwuje. Jego miejsce jest w tle, dlatego do QW niespecjalnie się nadaje.

03. Te uczucie, kiedy z popowej piosenki zapamiętujesz akompaniament, a nie główną melodię. Jak to leciało? la-lalala-la-laaaa, coś takiego. Nic specjalnego. Nie ciągnie mnie, żeby sobie przypominać dokładnie. Zdecydowanie najmocniejszym elementem jest tu motoryka, sprawnie idzie do przodu i nadaje się do samochodu (rym). Plus tych kilka taktów z elektroniką to też miły smaczek.

04. Nowofalowy klasyk. Nie na tyle dobre, żeby stawiać ołtarze, ale na tyle wpadające w ucho, że nie ma się poczucia straty czasu. W takiej stylistyce dałoby się znaleźć parę lepszych rzeczy, ale na bezrybiu i tak dalej.

05. Bardzo lubię ten zespół, aczkolwiek najwyżej cenię ich dwie pierwsze płyty, potem zaczęli kombinować i nie zawsze im to kombinowanie wychodziło na dobre. Ten utwór jest tego dobrym przykładem - dobra kompozycja i przyjemna melodia, ale jest przeprodukowany i prze-aranżowany, próżno szukać korzennej surowości pierwszych dwóch, a nawet, niech stracę - trzech płyt. Ot, zwykły rock, nieco powyżej średniej krajowej, da się słuchać bez bólu.

06. Zabawna sprawa, pierwsze tego pana z wiadomym zespołem (btw autocenzura jest w tym wypadku naprawdę zbędna, no ale duralex sedes) wynoszę pod niebiosa i uważam, że w kategorii hard rocka wymyślono niewiele lepszych rzeczy, natomiast zarówno płyty zespołu po rozstaniu jak i jego solowe nie nadają się do słuchania. Ten utwór jest znakomitym przykładem, dlaczego tak jest: upiorny kicz, kanciaste riffy rozwodnione jakimś udziwnionym aranżem (kwartet smyczkowy, że niby to inteligentna muza), fatalne, radiowe brzmienie, wycie do księżyca, "klimatyczne" chórki. Potwornie zła rzecz, zupełny brak dobrego smaku.

07. A, więc jest w tej paczce coś, o czym mogę powiedzieć, że w stu procentach mi się podoba. Szkoda, że jest to coś, co znam od ładnych paru lat. W kategorii ambitniejszego popu ta płyta to absolutne mistrzostwo, jest kilka płyt na podobnym poziomie, ale lepszych po prostu nie ma. Problem polega na tym, że ten utwór jest tu wyrwany z kontekstu, i podejrzewam, że na tym traci. Tak czy inaczej, wysokiej klasy kompozycja, w dobrym guście, bogata w przepiękne melodie, idąca miejscami w zupełnie nieoczekiwaną stronę. Nie ma za co, Oberst.

08. Zaczyna się niczego sobie, ale pomysły szybko się muzykom wyczerpują, a ich główną ambicją wydaje się być "brzmieć jak najbardziej jak Pink Floyd". Nie mam nic przeciwko klonom Floydów jako takim, ale takiej bezpłciowej, pozbawionej charakteru muzyce mówię nie. Ładne i melodyjne, ale oczekuję więcej.
Obrazek

With my last breath I curse Zoidberg.
Atrus
Fairy King
Fairy King

Postprzez david82 » 26 maja 2015, o 23:31

Atrus chyba pierwszy skomentował nową 2-ke. Za Oberstowi sie nie chciało przeczytać zali to rozumiem, ale Daga???
QW RiP
david82
Leroy Brown
Leroy Brown

Postprzez daga » 27 maja 2015, o 08:41

Przecież ja skomentowałam nową i starą 2 w jednym :P Stara była lotem w ciula, a nowa jest gorsza od 1.
daga
Princes of the Universe
Princes of the Universe

Postprzez OberstPrymas » 27 maja 2015, o 09:21

ZAWOALOWANA DAGA JEST ZAWOALOWANA.
Obrazek
OberstPrymas
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Michalzbiku95 » 27 maja 2015, o 12:44

daga napisał(a):Fronczewski Karate Kit MichalZbiku

XD
Nagroda "Tomisiępodobatomniejoznowucośfajnego 2010"
Michalzbiku95
Fairy King
Fairy King

Postprzez Atrus » 27 maja 2015, o 21:47

09. Taki tam biały blues z szarżującą kobietą na wokalu. Nic nowego, taką płytę można kupić w każdym sklepie z płytami, aczkolwiek przyznaję, że jest to jednak dosyć sensownie zagrane, można zawiesić niewymagające ucho na chwilę. Podobne zastrzeżenia jak w przypadku 08 - inni robili to lepiej czterdzieści lat temu.

10. Zaczyna się obiecująco, prawie jak Rain Dogs. Potem przechodzi niestety w jakieś popłuczyny, radiową alternatywę czy coś, z dość nieporadnym wokalistą. Z drugiej strony, im dłużej słucham, tym bardziej mi się ten głos podoba. Barwa bardzo przyjemna, w gruncie rzeczy piosenka też nie jest tragiczna, tylko po prostu mało interesująca.

11. Błogie i ładne jako element tła, długie i nudne jako utwór muzyczny. Czyli summa summarum, spoko.

12. hahahahahahhah, w następnej edycji wrzucam Starl... oh, wait. Biję się w pierś, nie zauważyłem tego wcześniej, i Wy najwyraźniej też, bo nie widzę innego wytłumaczenia, dlaczego to nie wyleciało.

13. Dość żenujące. Chyba chcieliby brzmieć jak Bauhaus, ale najbliżej Bauhausu byli co najwyżej na koncercie w Tel Awiwie (pdk).

14. Komuś się chyba -wizje pomyliły. Nudne jak diabli, wartości żadnej. Zupełnie nie wiem, co się może w takim utworze podobać. Jakaś wyjątkowo ładna tak wokalistka, czy coś?
Obrazek

Atrus
Fairy King
Fairy King

Postprzez OberstPrymas » 28 maja 2015, o 16:53

Dzisiaj na fejsie znajomek wrzucił kawałek, który w QW jest pod numerkiem 01. SŁODKI JEZU 10/10

#PSZYPADEQNIESONDZEM
Obrazek
OberstPrymas
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez mumin_king » 28 maja 2015, o 19:01

1 – kebab na wielkim poziomie, choć pewnie i tak najlepsze co nagrał to jak pijany je hamburgera
2 – stare to klasyka, nowe mnie usypia za bardzo. Do kołyski i kotleta. A końcówka z gejowskiego klubu.
3 – znowu monotonnie i nudno, za karę brak błyskotliwego komentarza
4 – wieje trochę sztampą, ale co najważniejsze przynajmniej jest coś mniej nudnego. Raczej na tak.
5 – no tutaj mamy klasykę, może nic wielkiego, ale przyjemnie się słucha, w sam raz na te mityczny wspólne spacery po pokoju we dwoje.
6 – skrzeczek w metalu okraszonym jakimiś skrzypcami. No zastanowię się, aczkolwiek może za sztampowo.
7 – boże Oberst, ostatnia QW a Ty się niczego nie nauczyłeś. Okej, Okk, Oks, czy co tam, ni ziębi ni grzeje ten kawałek
8 – bardzo sympatyczne tło, klasyczny landszafcik muzyki rockowej. Bardzo przyjemne
9 – nie lubliuję się w takich połączeniach, z tyłu niebiesko z przodu dusza. Nie łapię konwencji tego czynu
10 – no i znowu nic wielkiego, leci, nic mnie strzela, ani euforia ani farfoclu. Ot takese.
11 – o to przepięknie płynie, byłoby jeszcze lepsze gdyby nie to wokalizy co tam się przewijają, bo przez to kawałek zaczyna brzmieć jak muzyka rozrywkowa w Polsce po koniec lat 90, gdzie upierdzielano chórki tam gdzie tylko można. Ale tak to bardzo mi się podobało.
12 – bardzo przyjemnie ich posłuchać, bo to zawsze przyjemnie ich posłuchać. Dlatego też bardzo przyjemnie ich posłuchać.
13 – obraziłem Cię następującym grzechami, całuję pajęczynę, obżarstwo, pycha. Do tego monotonny bit, mamy coś co na pewno się komuś spodoba. Mi nie.
14 – o rany, a może to jest ten typowy Oberst? Nieźle namieszaliście, bardzo smutno mi, że nie za bardzo mi się podoba.
15 – klasyk instant, miałem wrażenie, że kiedyś było, ale widocznie ten drugi znany numer tych pań. Niemniej bardzo w porządku, przecież.
16 – no przyjemne, takie Purplowo-Hendrixowe nawet, będę agitował.
17 – kierownico men, nawet bardzo kierownico, nie bierze mnie men
18 – och, przeleciało, pamiętam jakieś brządkanie, dużo wiary w sukces i przebicie niemniej tego w miecz
19 – atrus leci od trzech edycji na sprawdzonym pomyśle, naprawdę już chyba nie chcemy się bawić. Ale w sam raz na dwór Atrusa, He He.
20 – no i na koniec coś ciekawego w końcu, brakuje mi tylko płonących instrumentów, bo tak to całkiem fajne
wg Matteya - bardzo sprytne ALTER EGO.
Zwycięzca Queenwizji - grudzień 2012
mumin_king
William the Conqueror
William the Conqueror

Zdjęcia: 1

Postprzez mumin_king » 28 maja 2015, o 19:06

Ostateczny spokój na zawsze.
mumin_king
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Arsen » 28 maja 2015, o 19:44

OberstPrymas napisał(a):Dzisiaj na fejsie znajomek wrzucił kawałek, który w QW jest pod numerkiem 01. SŁODKI JEZU 10/10

#PSZYPADEQNIESONDZEM

Też nie sądze. Słyszałem go 3 razy od 3 innych osób, w tym 2 razy przed QW.
Arsen
Tree Man
Tree Man

Postprzez Atrus » 28 maja 2015, o 19:48

mumin_king napisał(a):19 – atrus leci od trzech edycji na sprawdzonym pomyśle, naprawdę już chyba nie chcemy się bawić.

Nie, żeby nie było tu takich, którzy od 50 edycji wrzucają rocka.
Obrazek

Atrus
Fairy King
Fairy King

Postprzez mumin_king » 28 maja 2015, o 20:00

to dlatego, że ciągle mi się myli, że to forum o zespole rockowym
mumin_king
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez daga » 28 maja 2015, o 20:06

Liczę, że wygra 20 na mityczny koniec QW... no bo chyba nie kebab spod 1.
daga
Princes of the Universe
Princes of the Universe

Postprzez david82 » 28 maja 2015, o 21:57

20? Faktycznie już się nie chcemy bawić...
QW RiP
david82
Leroy Brown
Leroy Brown

Postprzez Atrus » 28 maja 2015, o 22:25

daga napisał(a):Liczę, że wygra 20 na mityczny koniec QW...

Nie widzę innej opcji, to jest najlepsza rzecz w tej edycji.
Obrazek

Atrus
Fairy King
Fairy King

Postprzez daga » 28 maja 2015, o 22:27

Atrus napisał(a):
daga napisał(a):Liczę, że wygra 20 na mityczny koniec QW...

Nie widzę innej opcji, to jest najlepsza rzecz w tej edycji.

najlepsza we wszystkich 50 QW :P przebija kebaba, mariliony, kobiałki i Smokie
daga
Princes of the Universe
Princes of the Universe

Postprzez Atrus » 28 maja 2015, o 22:30

Z drugiej strony jest chyba za mało rockowe jak na forum zespołu rockowego. Ja bym zadzwonił na policję na wszelki wypadek.
Obrazek

Atrus
Fairy King
Fairy King

Postprzez OberstPrymas » 28 maja 2015, o 22:55

Przecież 20 jest słabe O.o
Obrazek
OberstPrymas
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez kater » 28 maja 2015, o 23:02

Dobra, ściągam paczki. Do kiedy żale?
Pozdrawiam,
Pani Barbara Rybacka z Solca Kujawskiego

PORTFOLIO / QW OKŁADKI / KOPS / ZUPA
kater
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez OberstPrymas » 28 maja 2015, o 23:09

Do Niedzieli.
Obrazek
OberstPrymas
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez OberstPrymas » 28 maja 2015, o 23:29

Uwaga, komentek do nowej 02.

02 - sucha perkusja mniam-mniam-nie. Elektronika z tych bardziej przystępnych mimo wszystko. Dość skutecznie wbija się w mózg, przestrzeń nawet ok. Więcej nie wiem co napisać, bo przed chwilą słuchałem kawałków z ostatniej Eurowizji i jestem śmieszkiem poza kontrolą i gust mi się wypaczył bardziej niż zazwyczaj. Pozdrawiam.
Obrazek
OberstPrymas
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez mike » 28 maja 2015, o 23:46

Uwaga, Oberst wpadł w karuzelę śmiechu! Niech ktoś to zatrzyma!
"The band is as tight as a virgin on prom night" - Steve Lukather
http://podniosle.blogspot.com/ - mój superowy bloga$$ek! :D
Small
mike
The Hitman
The Hitman

Zdjęcia: 4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Another World