Co nas wkurza?

Miejsce na wpisy nie związane (lub mało związane) z Queen.

Co nas wkurza?

Postprzez Rob » 3 paź 2013, o 01:12

Ogólnie to jestem bardzo spokojnym i opanowanym człowiekiem, ale ostatnio wkurzają mnie takie osoby, które mają niesamowity dar do wtrącania się w nie swoje sprawy oraz kontrolowania innych, a do takich osób szeroko mogę zaliczyć akurat nie rodzinę, a właśnie wścipskich sąsiadów, którzy jak tylko by mogli, to zamonotowali by w całym bloku podsłuchy oraz monitoringi u innych mieszkańców w celu uzyskania dla swojej chorej satysfakcji jak najwięcej wszystkiego, by potem móc Tobą w pełni manipulować i sterować jak bezbronną kukiełką. Powaga, ale ludzie, którzy żyją życiem innych ludzi są gorsi od morderców, czy gwałcicieli.

To tylko taka moja ogólna uwaga.

Wkurzają mnie jeszcze rowerzyści, którzy walą przed siebie nie zwracając uwagi na to co się dzieje do okoła niego jak ślepe krety. Kompletnie mają w d.upie wszystkie przepisy drogowe i poczucie, że to właśnie kierowca pojazdu powinien uważać jak jedzie, żeby nie trafić palanta... no, ale oczywiście jak p.ierdolniesz rowerzyste, to będziesz odpowiadać jak za człowieka i gdzie tutaj jest sprawiedliwość, he? :doh:
Rob
Fairy King
Fairy King

Zdjęcia: 0
Podziękował(a): 0 raz
Podziękowano mu/jej: 0 raz
Członek PFQ: NIE

Re: Co nas wkurza?

Postprzez Rysiu » 3 paź 2013, o 09:57

Rob napisał(a):Wkurzają mnie jeszcze rowerzyści, którzy walą przed siebie nie zwracając uwagi na to co się dzieje do okoła niego jak ślepe krety. Kompletnie mają w d.upie wszystkie przepisy drogowe i poczucie, że to właśnie kierowca pojazdu powinien uważać jak jedzie, żeby nie trafić palanta... no, ale oczywiście jak p.ierdolniesz rowerzyste, to będziesz odpowiadać jak za człowieka i gdzie tutaj jest sprawiedliwość, he? :doh:

Typowo polski topic żeś walnął - teraz zacznie się festiwal narzekań 3,2,1, start... zaczynam!

- Do szału doprowadzają mnie orty w internecie. Sporą część z nich, tzw. klasyki (czyli np. jeżeli komuś myli się rz z ż) przebaczam, ale farfoclu jasnej dostaję w dwóch sytuacjach:
a) Mylenie celownika liczby mnogiej z narzędnikiem liczby pojedynczej - stąd się biorą wszystkie "Powiem wszystkim swoim koleżanką, że..." albo "Muszę bliżej przyjrzeć się tym płytą". Nienawidzę, nienawidzę i ten konkretny błąd ortograficzny - chyba jako jedyny - sprawia, że momentalnie tracę szacunek dla autora i mam go za bezmózgiego debila niezależnie od treści wypowiedzi.
b) Pisanie "Nowa płyta Metallici". Zawsze wtedy ochota mnie bierze na zapytanie "A co za zespół Metallicia?

- Rowerzystów ogólnie idzie przeżyć - po prostu jak takiego z daleka widzę to dostaję +20 do czujności i jestem przygotowany na wszystko. Nie zaskoczą mnie niczym. Gorzej jeżeli nie widać ich z daleka. Szczytem bezczelności są nieoświetleni rowerzyści jadący np. przez las w środku nocy. Kilkakrotnie się na takowego natknąłęm - i do dziś nie wiem jak to się stało, że nie potrąciłem (wyłaniają się często dosłownie kilka metrów przed pędzącym 90 kph pojazdem).

I Rob jeszcze jedna rzecz - nie omijaj cenzury. Kto chce czytać o culus i spłyń z lodami, to przeczyta (ja czytam w przyjemnością, rażą mnie jedynie te kropki w środku wyrazu). Ale niektórych te słowa rażą i mają prawo czytać o culusach i nie wiem czym tam jeszcze. Na tym forum jest wybór. I trzeba go uszanować, nawet jeżeli wybranie opcji przeciwstawnej do naszych prywatnych preferencji wydaje się z naszej perspektywy dziecinadą na poziomie zerówki (bądź schamieniem na poziomie kopaczy rowów po trzech nalewkach).
Zdeklarowany brianofil, korwinista a do tego wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obrazek
Rysiu
Leroy Brown
Leroy Brown

Postprzez Lily of the valley » 3 paź 2013, o 11:52

Mylenie celownika liczby mnogiej z narzędnikiem liczby pojedynczej - stąd się biorą wszystkie "Powiem wszystkim swoim koleżanką, że..." albo "Muszę bliżej przyjrzeć się tym płytą".

Też mnie to drażni okrutnie. Tyle że nie powiedziałabym, że ten błąd bierze się właśnie "stamtąd" - choć oczywiście takim myleniem właśnie jest. Ale bierze się raczej z hiperpoprawności, z chęci uniknięcia innego potencjalnego błędu, tj. "siłom i kulturom osobistom" itp. Takie osoby przecież też mówią "ą" w tym kontekście - każde "om" na końcu zaczynają odbierać jako błąd, a "ą" jako piękno.
- Nigdy nie jest się zupełnie wolnym, jeśli się kogoś za bardzo podziwia - powiedział nagle Włóczykij. - To wiem.
- Wiem, że ty wszystko wiesz - mówiło dalej stworzonko, przysuwając się jeszcze bliżej. - Wiem, że wszystko widziałeś. Wszystko, co mówisz, jest słuszne, i zawsze będę się starał być równie wolnym jak ty.
Lily of the valley
Leroy Brown
Leroy Brown

Postprzez Rob » 3 paź 2013, o 11:59

Orty błędne ja jeszcze jako tako akceptuję, poniewaź sam często je popełniam i to w większości przypadków na całym świecie jest chlebem bardzo powszednim i właśnie troszkę irytują mnie ci, którzy na każdym kroku poprawiają ciebie, czasem i nawet w sposób mocno przesadny i nie kulturalny, no bo to już jest lekka forma takiego wtrącania swoich czterech liter o których wcześniej wspomniałem, czy nie? :dance:
Rob
Fairy King
Fairy King

Postprzez OberstPrymas » 3 paź 2013, o 12:17

Lily of the valley napisał(a):
Mylenie celownika liczby mnogiej z narzędnikiem liczby pojedynczej - stąd się biorą wszystkie "Powiem wszystkim swoim koleżanką, że..." albo "Muszę bliżej przyjrzeć się tym płytą".

Też mnie to drażni okrutnie. Tyle że nie powiedziałabym, że ten błąd bierze się właśnie "stamtąd" - choć oczywiście takim myleniem właśnie jest. Ale bierze się raczej z hiperpoprawności, z chęci uniknięcia innego potencjalnego błędu, tj. "siłom i kulturom osobistom" itp. Takie osoby przecież też mówią "ą" w tym kontekście - każde "om" na końcu zaczynają odbierać jako błąd, a "ą" jako piękno.

O, tototototo.

Tak przy okazji - strasznie właśnie wkurza jak ktoś robi błędy (te z gatunku fatalnych) i się obraża za wszelkie próby poprawiania. Mam takiego kumpla, który od zawsze robi żenujące ortografy. Na przykład: "ktury", "muj" i ogólnie inne z u/ó. Nie mogę pojąć tego umysłem, dlaczego raz jeden nie może zapamiętać, że pisze się "który" a nie "ktury". Boi się że straci dodatkowe 15 minut na egzaminach czy co? xD To tak w kwestii ortografii ;)

Poza tym odkryłem, że strasznie mnie zaczęli denerwować ludzie pretensjonalni. Jak ktoś jest super mądry to spoko, niech mnie gniecie swoją wiedzą - ale jak ktoś jest przeciętny i wiedzący o świecie niewiele więcej niż inni, a udaje że wie wszystko o wszystkim (a najwięcej o życiu) to sorry, ale ja odpadam.
Obrazek
OberstPrymas
William the Conqueror
William the Conqueror

Członek PFQ: TAK

Postprzez mike » 3 paź 2013, o 12:21

Mnie z kolei bardziej drażni "-om" tam gdzie powinno być "-ą" ;).
"The band is as tight as a virgin on prom night" - Steve Lukather
http://podniosle.blogspot.com/ - mój superowy bloga$$ek! :D
Small
mike
The Hitman
The Hitman

Zdjęcia: 4

Postprzez Lily of the valley » 3 paź 2013, o 12:31

A mnie mniej, bo może być też po prostu cechą dialektalną, a dialekty są ok! :)
- Nigdy nie jest się zupełnie wolnym, jeśli się kogoś za bardzo podziwia - powiedział nagle Włóczykij. - To wiem.
- Wiem, że ty wszystko wiesz - mówiło dalej stworzonko, przysuwając się jeszcze bliżej. - Wiem, że wszystko widziałeś. Wszystko, co mówisz, jest słuszne, i zawsze będę się starał być równie wolnym jak ty.
Lily of the valley
Leroy Brown
Leroy Brown

Postprzez Rysiu » 3 paź 2013, o 12:37

mike napisał(a):Mnie z kolei bardziej drażni "-om" tam gdzie powinno być "-ą" ;).

Z dwojga złego wolę to. Nawet osobom, które za nic w świecie nie mogę się nauczyć gdzie "om", gdzie "ą" - zalecam stosowanie formy "om". Byków statystycznie popełni pewnie tyle samo, ale dużo mniej wkurzających.
Zdeklarowany brianofil, korwinista a do tego wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obrazek
Rysiu
Leroy Brown
Leroy Brown

Postprzez Mefju » 3 paź 2013, o 12:57

Rysiu napisał(a):b) Pisanie "Nowa płyta Metallici". Zawsze wtedy ochota mnie bierze na zapytanie "A co za zespół Metallicia?

Aha, czyli jak? Bo jak ktoś napisze "nowa płyta Metalliki"(najczęściej spotykana odmiana) to zapytasz "a co to jest Metallika"? :mrgreen:
Szczerze mówiąc to z tą nazwą zawsze są jakieś problemy bo jakbyś nie odmienił to będzie źle. Można jeszcze "Metallicy" czy "Metallica'i" ale to chyba dziwnie jakoś tak. Dlaczego więc by nie zaprzestać odmieniania tej nazwy tak jak nazwy "Queen" też się nie odmienia? :D Chociaż w tym drugim przypadku jest o wiele łatwiej. :P

A co do moich rzeczy które mnie wkurzają... oj sporo tego jest, na starym forum zacząłem je wypisywać opisując każdy z nich długaśnym referatem ale chyba nigdy nie dokończyłem wymieniać wszystkiego co mi przychodziło do głowy i tutaj pewnie też nie skończę...

Ale zacznijmy no może od tego:

1. Politycy - i to obojętnie z której strony... dla mnie nie ma polityków gorszych czy lepszych, dla mnie w polityce nie ma mniejszego zła... wszędzie widzę pomiędzy nimi znak równości! Wszyscy są siebie warci! Dla mnie ma absolutnie żadnej różnicy pomiędzy takim Macierewiczem czy Palikotem lub pomiędzy Kaczyńskim a Niesiołowskim czy jakimś innym Tuskiem czy Biedroniem. sedesie z bakelitu z tym, że mają kompletnie różne poglądy, bo wszyscy z nich to tacy sami krzykacze, cynicy, wkurwiacze, którzy próbują za wszelką cenę innym narzucić swoje poglądy, swoje racje i nie umieją drugiej strony uszanować ani nawet wysłuchać i w istocie dbają tylko o własne stołki i interesy! Najchętniej to oni by chyba wszystkich siebie powsadzali do więzienia... chociaż z drugiej jednak strony - a niech tak zrobią! :mrgreen: Przysłużą się tylko społeczeństwu! :twisted:
Konkludując: tylko mi się przez takich ludzi odechcewa wyrobienia sobie jakichkolwiek zadeklarowanych poglądów politycznych!

2. Fałszywość ludzka - jak ja tego nienawidzę! Gdy ktoś udaje przede mną miłego i sympatycznego a za plecami pluje na mnie i ploty jakieś rozpowiada, a potem przy mnie znowu jest cacy - ja już wolę jak ktoś otwarcie mówi o nienawiści czy niechęci do mnie niż gdy udaje mojego przyjaciela, a jak przychodzi co do czego to mnie wystawia do wiatru i na pośmiewisko.

3. Lizusostwo - poniekąd wynika z powyższego... ale nawet gdy lizusostwo nie świadczy o fałszywości to i tak tego nienawidzę... bo jednak zawsze jest jakieś podejrzenie że osoba która pała nie wiadomo jakim uwielbieniem dla mnie i jeszcze otwarcie o tym mówi(np. "Mefju! Jak ja Ciebie strasznie lubię!" czy "Mefju, jaki Ty jesteś genialne inteligentny!"... podobnych przykładów można by mnożyć) to zawsze mam podejrzenie że ta osoba chce zdobyć moje zaufanie tylko po to by mnie do czegoś wykorzystać... A już się kiedyś przejechałem na paru takich typkach. Poza tym ludzie - ja chcę mieć normalnych znajomych i przyjaciół a nie jakichś psychofanów co mi na głowę wchodzą i ciągle czegoś ode mnie chcą! I chyba znowu też tak jak w punkcie 2 wolę jak ktoś otwarcie wyraża wobec mnie niechęć - wtedy przynajmniej nie muszę się niczego bać.

4. Brak jaj - znów wiąże się to z dwoma powyższymi punktami, choć to cecha odwrotna niż ta z punktu 3, aczkolwiek sprowadza się do tego samego - też wolę gdy ktoś otwarcie mi mówi, że mnie nie lubi, że go wkurwiam i że ma mnie dość niż gdy ktoś mi na przykład na każdym kroku tylko ironizuje i sarkazmuje w odpowiedzi na każde moje słowo czy zachowanie. Dla mnie to świadczy tylko o braku odwagi cywilnej i mówieniu w 4 oczy tego co się myśli.
Ale jednak gorzej jest jeśli taki ktoś odważy się po mnie pojechać przez internet a w realu to już tego nie zrobi i ogólnie zachowuje się jakby był jakiś nieporadny, bo jak się pytam takiej osoby czy może mi powtórzyć jeszcze raz to samo co w necie tylko prosto w twarz to już gościu nie wie co powiedzieć ani jak się zachować - taki typowy kozak w necie - culus w świecie.

5. Doprowadzanie człowieka do szewskiej pasji i obrażanie go bez użycia przekleństw - już gdzieś o tym pisałem w wątku o cenzurze ale nie chce mi się szukać odnośnika więc napiszę jeszcze raz: wolę już jak ktoś strzela we mnie przecinkami na lewo i prawo niż gdy dobiera słownictwo tak, że ja się czuję obrażony, ale nie mogę tej osobie w żaden sposób udowodnić, że mnie obraziła. Jezu, jak ja nie cierpię takich cwaniaków!

6. Kierowcy - oczywiście nie wszyscy, ale jak widzę takiego typa co mi podjeżdża metr z tyłu z dużą prędkością, potem na mnie trąbi i mnie z impetem wyprzedza(i to jeszcze na podwójnej ciągłej!!!) a potem lawiruje slalomem między kolejnymi samochodami to aż sam mam ochotę takiego kretyna rozerwało!

7. Pasażerowie którzy ciągle mnie pouczają jak mam jeździć - jeszcze rozumiem tych którzy mają większe doświadczenie i wprawę w jeżdżeniu, ale jak mnie pogania i poucza ktoś kto nawet nie ma prawa jazdy no to... to aż mam ochotę mu zaproponować byśmy się zamienili i ciekawe czy wtedy taki cwaniak umiałby dany manewr wykonać lepiej ode mnie. :P

Na razie tyle, resztę jadu i żółci powylewam kiedy indziej, bo muszę iść na pocztę. :P
Ciao!
Ostatnio edytowano 3 paź 2013, o 13:18 przez Mefju, łącznie edytowano 4 razy
Guess who! Guess who wrote it about queenvision yet in November 2013:
"A mnie nigdy nie ciągnęło żeby się tym choć trochę zainteresować."
Obrazek
Mefju
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Rysiu » 3 paź 2013, o 13:00

Mefju napisał(a):
Rysiu napisał(a):b) Pisanie "Nowa płyta Metallici". Zawsze wtedy ochota mnie bierze na zapytanie "A co za zespół Metallicia?

Aha, czyli jak? Bo jak ktoś napisze "nowa płyta Metalliki"(najczęściej spotykana odmiana) to zapytasz "a co to jest Metallika"? :mrgreen:

Tak jest zgodnie z polskimi normami. Miodki, Bralczyki i inni tacy nie mają co do tego żadnych wątpliwości.

Obrazek
Rysiu
Leroy Brown
Leroy Brown

Postprzez Kalamburka » 3 paź 2013, o 14:34

Rob napisał(a):Orty błędne ja jeszcze jako tako akceptuję, poniewaź sam często je popełniam i to w większości przypadków na całym świecie jest chlebem bardzo powszednim i właśnie troszkę irytują mnie ci, którzy na każdym kroku poprawiają ciebie, czasem i nawet w sposób mocno przesadny i nie kulturalny, no bo to już jest lekka forma takiego wtrącania swoich czterech liter o których wcześniej wspomniałem, czy nie? :dance:

Piszesz o tym, że irytuje cię, jak ktoś cię poprawia - rozumiem. Jednakże zastanawiam się, czy istnieje takie wyrażenie jak "błędne orty". Okej, może chodziło ci o orty = błędy ortograficzne, ale mogą być błędne błędy ortograficzne? Trzeba się zdecydować na błędy ortograficzne, albo na orty. :wink:
Kalamburka
Tree Man
Tree Man

Postprzez Rob » 3 paź 2013, o 14:55

Kalamburka napisał(a):
Rob napisał(a):Orty błędne ja jeszcze jako tako akceptuję, poniewaź sam często je popełniam i to w większości przypadków na całym świecie jest chlebem bardzo powszednim i właśnie troszkę irytują mnie ci, którzy na każdym kroku poprawiają ciebie, czasem i nawet w sposób mocno przesadny i nie kulturalny, no bo to już jest lekka forma takiego wtrącania swoich czterech liter o których wcześniej wspomniałem, czy nie? :dance:

Piszesz o tym, że irytuje cię, jak ktoś cię poprawia - rozumiem. Jednakże zastanawiam się, czy istnieje takie wyrażenie jak "błędne orty". Okej, może chodziło ci o orty = błędy ortograficzne, ale mogą być błędne błędy ortograficzne? Trzeba się zdecydować na błędy ortograficzne, albo na orty. :wink:

A jak myślisz, o co mi chodziło?
Rob
Fairy King
Fairy King

Postprzez Kalamburka » 3 paź 2013, o 15:17

Rob napisał(a):
Kalamburka napisał(a):

A jak myślisz, o co mi chodziło?

No doczytaj do końca. Orty = błędy ortograficzne, a błędne orty to twór twojej wyobraźni - nie ma czegoś takiego :P To nie chodzi o to, co ci chodziło, tylko o precyzyjność.
Kalamburka
Tree Man
Tree Man

Postprzez Rob » 3 paź 2013, o 15:24

a błędne orty to twór twojej wyobraźni - nie ma czegoś takiego

No to już jest 8)
Rob
Fairy King
Fairy King

Postprzez Kalamburka » 3 paź 2013, o 15:32

Rob napisał(a):
a błędne orty to twór twojej wyobraźni - nie ma czegoś takiego

No to już jest 8)

Też mi wytłumaczenie :wink:

:hand:
Kalamburka
Tree Man
Tree Man

Postprzez kater » 5 paź 2013, o 11:11

Chciałem dać to do złotych ust ale nie wiem czy istnieją.

TEMAT CO MNIE WKURZA

Rob napisał(a):Powaga, ale ludzie, którzy żyją życiem innych ludzi są gorsi od morderców, czy gwałcicieli. To tylko taka moja ogólna uwaga.

Mefju napisał(a):4. Brak jaj

Sam nie wiem który lepszy. <3
Pozdrawiam,
Pani Barbara Rybacka z Solca Kujawskiego

PORTFOLIO / QW OKŁADKI / KOPS / ZUPA
kater
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Mefju » 5 paź 2013, o 12:31

VOTE FOR ME! :D VOTE FOR ME! :banana-dreads: :happy-cheerleaderkid:
Dziadek Roba był z Wermachtu, więc VOTE FOR ME!!!

Aha, a jak Złotych Ust nie ma to przecież sam możesz założyć. ;)
Obrazek
Mefju
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Iskierka » 28 paź 2013, o 14:13

Mnie niezmiernie wkurza jak ktoś,ktokolwiek wmawia mi że zrobiłam coś czego nie zrobiłam,albo powiedziałam coś czego nie powiedziałam.Jeszcze jak mi się przeskadza
Iskierka
Hawk Man
Hawk Man

Postprzez shamar » 28 paź 2013, o 18:52

Rob napisał(a): Powaga, ale ludzie, którzy żyją życiem innych ludzi są gorsi od morderców, czy gwałcicieli.

Obrazek

Przemilczę to, co miałem napisać bo wyjdę na nietolerancyjnego. :lol:
shamar
Fairy King
Fairy King

Postprzez Rob » 29 paź 2013, o 00:16

shamar napisał(a):
Rob napisał(a): Powaga, ale ludzie, którzy żyją życiem innych ludzi są gorsi od morderców, czy gwałcicieli.

[ Obrazek ]

Przemilczę to, co miałem napisać bo wyjdę na nietolerancyjnego. :lol:

I tak jesteś, więc możesz mi naskoczyć...
Rob
Fairy King
Fairy King

Postprzez shamar » 29 paź 2013, o 00:49

Jestem ale tylko dlatego, że nie toleruje debilizmów i obłudy.
Czyli w sumie jestem... jak najbardziej normalny. Ino, nie boję się nazywać rzeczy po imieniu, oddając ekstrakty na skretyniałą lewacką pseudopoprowność polityczną. :twisted:
shamar
Fairy King
Fairy King

Postprzez Rob » 29 paź 2013, o 01:24

Wiesz co najbardziej irytuje mnie u prawicowskich tępaków? To, że zawsze wtrącają swoją chorą religię do polityki w celach manipulacyjnych, więc proszę nie gadaj mi tutaj o poprawności politycznej, bo ta prawacka jest mniejsza, niż zero.
Rob
Fairy King
Fairy King

Postprzez Mefju » 29 paź 2013, o 12:17

Patrzę na wpisy na wp i onecie odnośnie śmierci Mazowieckiego i po prostu ręce mi opadają! Ile podłości potrafi siedzieć w ludziach to to się w pale nie mieści! Nie, ja tu nie bronię Mazowieckiego czy coś(mało o nim wiem tak naprawdę) ale jak patrzę na tych debili - najprawdopodobniej z pisowskich środowisk - że nie potrafią uszanować czyjejś śmierci tylko kopią leżącego i tańczą na jego grobie wyzywając go od komuchów, zdrajców, zbrodniarzy, żydów, masonów, wrogów kościoła, itp... to mi się płakać chce! I normalnie mi wstyd że mam takich rodaków! :( Co to za chora mentalność, że "kto nie jest z nami, ten jest przeciwko nam" ja się pytam?!
I jeszcze normalnie takie komentarze zbierają najwięcej lajków(znaczy plusów) a komentarze apelujące o spokój i szacunek dla zmarłego są minusowane - tego jeszcze bardziej nie potrafię pojąć! A jak jakiś admin usunie jakiś wulgarny i niestosowny komentarz jakiegoś trolla-pisowczyka to ten od razu "No co mi komentarze usuwacie?! Odbieracie mi wolność słowa?! Prawda aż tak was w oczy kole wy żydy jedne?!" <facepalm>

Ja nie mówię, że mają mu te debile składać kondolencje tak jak np. ja Ś.P. Lechowi Kaczyńskiemu(co nie było łatwe, bo prawda jest taka, że go nie lubiłem, ale jak się dowiedziałem, że zginął to mi się zwyczajnie po ludzku zrobiło przykro i aż przestałem kilka godzin w kolejce pod pałacem prezydenckim by mu się do księgi kondolencyjnej wpisać), ale do farfoclu nędzy jak nie mają co pisać tylko bluzgać potrafią to niech nic nie piszą! Milczenie jako szacunek dla zmarłego by w zupełności wystarczyło!

Ja też mam polityków i typów z nimi związanymi których nie cierpię, ale w przypadku śmierci któregoś z nich bym po prostu milczał zamiast wylewać swój jad.
Obrazek
Mefju
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez shamar » 29 paź 2013, o 13:40

Rob napisał(a):Wiesz co najbardziej irytuje mnie u prawicowskich tępaków?

Skrajna prawica jest tak samo niebezpieczna jak skrajna lewica. Chociaż... zaczynam mieć wątpliwości.
Tak, jednak większy syf byłby pod lewakami. Pod obłudnymi hasłami o wolności, tolerancji i niewierzenia w nic.

Jeśli prawicowcy są ograniczeni to lewacy są po prostu tępi i obłudni na maksa. Przykłady mamy z tolerancją dla islamistów. Z jednej strony oszołomy walczą z , ponoć ciemnotą, kościoła katolickiego a z drugiej wpuszczają i każą szanować ciemnotę muzułmańską. To są zdrowe psychicznie jednostki?

Mefju napisał(a): ...ale jak patrzę na tych debili - najprawdopodobniej z pisowskich środowisk - że nie potrafią uszanować czyjejś śmierci tylko kopią leżącego i tańczą na jego grobie wyzywając go ...

Ale problemu z bluzganiem po Kaczyńskim i innych ofiarach ze Smoleńska już nie miałeś?
shamar
Fairy King
Fairy King

Postprzez Mefju » 29 paź 2013, o 14:00

shamar napisał(a):
Mefju napisał(a): ...ale jak patrzę na tych debili - najprawdopodobniej z pisowskich środowisk - że nie potrafią uszanować czyjejś śmierci tylko kopią leżącego i tańczą na jego grobie wyzywając go ...

Ale problemu z bluzganiem po Kaczyńskim i innych ofiarach ze Smoleńska już nie miałeś?

CO?! Co Ty insynuujesz? Mogę prosić o jakiś przykład gdzie niby kiedyś coś takiego zrobiłem?!
Obrazek
Mefju
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Dundersztyc19 » 29 paź 2013, o 16:18

Mefju napisał(a):Patrzę na wpisy na wp i onecie odnośnie śmierci Mazowieckiego i po prostu ręce mi opadają! Ile podłości potrafi siedzieć w ludziach to to się w pale nie mieści! Nie, ja tu nie bronię Mazowieckiego czy coś(mało o nim wiem tak naprawdę) ale jak patrzę na tych debili - najprawdopodobniej z pisowskich środowisk - że nie potrafią uszanować czyjejś śmierci tylko kopią leżącego i tańczą na jego grobie wyzywając go od komuchów, zdrajców, zbrodniarzy, żydów, masonów, wrogów kościoła, itp... to mi się płakać chce! I normalnie mi wstyd że mam takich rodaków! :( Co to za chora mentalność, że "kto nie jest z nami, ten jest przeciwko nam" ja się pytam?!
I jeszcze normalnie takie komentarze zbierają najwięcej lajków(znaczy plusów) a komentarze apelujące o spokój i szacunek dla zmarłego są minusowane - tego jeszcze bardziej nie potrafię pojąć! A jak jakiś admin usunie jakiś wulgarny i niestosowny komentarz jakiegoś trolla-pisowczyka to ten od razu "No co mi komentarze usuwacie?! Odbieracie mi wolność słowa?! Prawda aż tak was w oczy kole wy żydy jedne?!" <facepalm>

No nie był bym taki pewien. Zawsze obstawiałem, że takie porąbane komentarze na Onecie, czy gdzie tam piszą złe demony z czeluści obcego wymiaru, które nie mają nic innego do roboty.
http://www.survio.com/survey/w/I9A2D9A6B6X9E9I3A">Zagospodarowanie turystyczne województwa podkarpackiego
Dundersztyc19
Fairy King
Fairy King

Postprzez shamar » 29 paź 2013, o 19:34

Mefju napisał(a):CO?! Co Ty insynuujesz? Mogę prosić o jakiś przykład gdzie niby kiedyś coś takiego zrobiłem?!

Przecież nic nie insynuuje. Jedynie pytałem. :P Dla pewności.

Bo te 2 frakcje lubią się obrzucać guanem a w swoich oczach nie dostrzegają nic złego.
shamar
Fairy King
Fairy King

Postprzez Mefju » 29 paź 2013, o 23:27

shamar napisał(a):
Mefju napisał(a):CO?! Co Ty insynuujesz? Mogę prosić o jakiś przykład gdzie niby kiedyś coś takiego zrobiłem?!

Przecież nic nie insynuuje. Jedynie pytałem. :P Dla pewności.

Bo te 2 frakcje lubią się obrzucać guanem a w swoich oczach nie dostrzegają nic złego.

Jak tak to luz i spoko. :P ;)
Bo już się bałem, że chcesz mi przypisać łatkę lewaka tylko dlatego, że gdzieś dałem po sobie poznać, że nie lubię PiS'u, a bronię tylko tych nie z PiSu. xD

A i chyba wiem o co Ci chodziło - czy tak samo nie przeszkadza mi jak na tych drugich się podobnie pluje?
No więc odpowiadam: tak, przeszkadza mi to dokładnie w takim samym stopniu, nawet jeśli nie przepadam za tymi których się opluwa, no bo wtedy takie zachowanie to świadczy tylko o tym razem lewackich trollach(z dużym prawdopodobieństwem śmiem twierdzić, że są to w większości fanatacy "Twojego Ruchu" no nie?).

No i w pełni się z Tobą zgadzam, że te dwie frakcje wzajemnie się obrzucają gównem, a swoje poglądy traktują jako jedyne słuszne i niestety świadczy to źle tylko o nich samych a nie o tych których opluwają. W takim samym stopniu jest mi żal zarówno fanatycznych pisowców jak i fanatycznych twój-ruchowców. I dlatego ja ich wszystkich wrzucam do jednego wora(zarówno polityków jak i ich zwolenników... serio nie ma dla mnie pod tym względem absolutnie żadnej różnicy pomiędzy takim Macierewiczem a Palikotem czy pomiędzy Kaczyńskim a Tuskiem lub Biedroniem a Niesiołowskim), bo inaczej po prostu nie potrafię. No cóż wojna polsko-polska trwa, a obecnie to nawet stara się wykraczać poza polityczny grunt - ot przykład z oblaniem Wojewódzkiego kwasem. I niczym się to dla mnie absolutnie nie różni od chociażby incydentu z tym taksówkarzem psychopatą z Łodzi sprzed 3 lat, choć tam była zamiana stron.
Obrazek
Mefju
William the Conqueror
William the Conqueror

Postprzez Rob » 30 paź 2013, o 00:40

shamar napisał(a):
Rob napisał(a):Wiesz co najbardziej irytuje mnie u prawicowskich tępaków?

Skrajna prawica jest tak samo niebezpieczna jak skrajna lewica. Chociaż... zaczynam mieć wątpliwości.

Podaj chociaż jeden na to przykład, że skrajna lewica dziś jest niebezpieczna, chociaż jeden... błagam :pray:

shamar napisał(a):Tak, jednak większy syf byłby pod lewakami.

Tutaj również proszę o przykład.

shamar napisał(a):Pod obłudnymi hasłami o wolności, tolerancji i niewierzenia w nic.

Wystarczy, że uwierzą w siebie, przyjaźń, miłość, tolerancję, wolność oraz pokój i to jest najlepsze w co można wierzyć.

shamar napisał(a):Jeśli prawicowcy są ograniczeni to lewacy są po prostu tępi i obłudni na maksa. Przykłady mamy z tolerancją dla islamistów. Z jednej strony oszołomy walczą z , ponoć ciemnotą, kościoła katolickiego a z drugiej wpuszczają i każą szanować ciemnotę muzułmańską. To są zdrowe psychicznie jednostki?

Chodzi przedewszystkim o ogólny program tolerancji dla wszystkich ludzi, a to, że wy jako wyznawcy KK i tamci jako wyznawcy islamu nie potraficie odróżnić to co realne, od tego co fantastyczne, to później my lewacy musimy z tym walczyć i hamować was, abyście przez swoje urojenia religijne nie dopuścili do zagłady ludzkości.
Rob
Fairy King
Fairy King

Postprzez shamar » 30 paź 2013, o 12:51

Rob napisał(a):Podaj chociaż jeden na to przykład, że skrajna lewica dziś jest niebezpieczna, chociaż jeden... błagam

Rob napisał(a):Tutaj również proszę o przykład.

Przecież podałem już wcześniej.

Rob napisał(a):Wystarczy, że uwierzą w siebie, przyjaźń, miłość, tolerancję, wolność oraz pokój i to jest najlepsze w co można wierzyć.

Pod warunkiem, że to lewacka "przyjaźń, miłość, tolerancja, wolność oraz pokój". Każda inna to rasizm, ksenofobia, faszyzm i reszta guana jakim lewacy obrzucają inaczej myślących.

Rob napisał(a):Chodzi przedewszystkim o ogólny program tolerancji dla wszystkich ludzi,(...)to później my lewacy musimy z tym walczyć i hamować was, abyście przez swoje urojenia religijne nie dopuścili do zagłady ludzkości.

Lewacy muszą kogoś chamować (i said chamować), muszą walczyć? A gdzie tolerancja i pokój?
Wyznajesz dokładnie tą obłudę o której wspominałem. Lewacy akceptują tylko tych, którzy się z nimi zgadzają. Przeciwna strona to wróg, którego trzeba zwalczać.

Lewicowe poglądy doprowadzą kiedyś do zniszczenia Europy. Do świata bez żadnych wartości moralnych. Zaraz... wartości zachowają muzułmanie, na których celowniku lewacy będą pierwsi.
shamar
Fairy King
Fairy King

Następna strona

Powrót do Lazing on a Sunday Afternoon